Colourful!

För er som är nyfikna på mitt hår så har ni en bättre bild här. Jag har använt blått, rosa och lila hårkalk från greath lenghts!


Gaga time!

Nu gäller det, fy vale så taggad jag är!


Getting ready!

Jajamen, nu sitter sminket på plats och nu ska även håret fixar. Jag hämtade ut ett paket igår som jag är ganska överexalterad över och om allt går som det ska så kommer mitt hår vara väldigt annorlunda innan jag åker hemifrån.. Nyfikna? Om jag hinner så fixar jag en bild. ;) 
 
Gaaaaah jag är så sjukt taggad, vill att det ska bli kväll NU! 
 


en bild från igår, dock så struntade vi i tequilan. Det gick inte så bra för mig sist jag drack det, jag har ärr så det räcker! haha
 
 

Home sweet home.

Vilken konstig känsla det är att komma hem igen. Allt är som vanligt men ändå inte.. Tåget var det fel på med så jag kom fram 40 minuter senare (typiskt SJ), men väl framme så stod världens bästa mamma och väntade på mig. Väl hemma så blev det en traditionell torsdagsmyskväll här hemma med mina fina bästaste flickor! Åh vad jag har saknat dem!! 
 
Idag står det Stockholm och Lady Gaga på schemat, gaaah är så sjukt peppad. Det ska bli så roligt!
 
 

Open space

HATAR ATT JAG RÅKADE KRYSSA NER HELA FÖNSTRET OCH INLÄGGET INTE SPARATS I UTKAST.
 
Sammanfattning. Dagen har varit bra, vi har varit tillsammans med hela skolan och hittat på massa kvällsaktiviteter, ätit tårta och gått på gitarrinformation (ska börja spela nästa vecka). Nu väntar jag på att naglarna ska torka så jag kan gå och käka kvällsmat. 
 
I morgon ska jag åka hem och det känns konstigt men bra. Saknar alla underbara människor där hemma! 
 

flowerpower

Min livs första balettlektion är avklarad. Jag visste att balett var svårt innan men nu när man testat på det på riktigt så fattar man hur svårt det verkligen är. Men det är bara att kämpa på och göra så gott man kan, jag ska klara det här!

Sen har vi haft sång idag också och vår sångpedagog är BÄST! Jag var så glad när jag gick ifrån sången att jag nästan började gråta, haha. Låter kanske töntigt men hon sa så himla snälla saker och för första gången sen jag kom hit så kände jag mig duktig. Dansen är jag ju nybörjare på och jag tycker det är skitsvårt, samma sak med teatern fast båda sakerna är sjukt roliga. Men jag känner mig fortfarande dålig på det. Ajja jag längtar tills jag får sjunga igen! :D
Nu blir det strax filmkväll (som vi har varje kväll nästan hihi). Är ni sugna på att se hur vårt rum ser ut förresten? Kan fixa bilder så fort jag köpt nytt minneskort (fan tvättade mitt igår) och så ska jag fixa lite kort att sätta upp på väggarna!
nya fina blomkrukor från fyndhörnan i Förjestaden (30 kr) och så orkideer från ÖB!


Måndag.

Morgonen började med måndagsforum där vår klass hade ett litet framträdande, tänk er eratos version av call your  girlfriend fast vi körde bumbibjörnana istället. Hehe vi hann inte repa ihop något så vi tog helt enkelt en låt som alla kunde. ^^
Vi har precis varit på ÖB och köpt glass, vi har nämligen strålande sol här på Öland. Snart blir det kök och så har jag gått och skaffat mig vuxenpoäng, jag har nämligen tvätttid i kväll. BORING!
jag och Dennis kollar noter, nice!!



Malta ♥

Jag är och kommer alltid vara en soldyrkare, en person som är som allra lyckligast när det är varm och soligt.
Men när man kommer till Malta i augusti och det är 44 grader i skuggan så kan till och med jag tycka att det blir lite jobbigt. Så resan bestod av att svettas i solen, njuta i skuggan och sen bada nästan lika mycket som fiskarna i sjön. Mellan allt det där så åt vi förstås och smällde i oss en massa smaskiga drinkar från baren (all inclusive är bäst).

Hanna har vekligen en underbar familj och jag vet inte hur jag ska kunna tacka dem nog för veckan. Här får ni iaf några bilderna som folk eferlyst! :)
Mer bilder kommer komma!

Livet på folkhögskola..

.. är fantastiskt.

Alla lekioner man har är sjukt roliga, lärarna är sjukt bra, klasskompisarna är sjukt bäst och efter helgen så känns det som att bitarna har börjat falla på plats. Sen blev ju helgen ännu bättre för att mamma, pappa, Tina och Johanna kom ner och hälsade på mig. I går var vi på utflykt på södra Öland, gick i Långe Jan och i någon borg och lite mera.
Kvällen ängnade jag och Johanna åt att packa upp alla mina saker och nu har jag fått det jättefint här. Jag ska börja fixa lite kort när jag kommer hem nästa helg! Sen fick Johanna hälsa på alla trevliga klasskamrater och hela natten var vi i danssalen och dansade loss till schlager, musikal och gamla goda låtar ända tills svetten rann om oss.
I LOVE IT!

Idag åkte mupparna hem och eftermiddagen har gått åt till att repa inför morgondagens uppträdande inför skolan, ska bli sjukt kul. Sen hade vi överraskningsfest för en tjej i klassen som fyller år. Nu ska jag skypa en stund sen blir det filmtajm med de anda.  ^^
jag och fina Johanna

jag och fina mammi


Tina, jag, Johanna och så låååååååånge Jan


akta anka... (hihi internskämt, ni som förstår skrattar nu)


197 trappsteg med min träningsvärk var inte lätt, but we made it!


en sjukligt fin bild på min ängel ♥


att titta i solen är inte alltid det lättaste..


på kvällen åt vi på resturang kvarnen, supergott och väldigt väldigt fint!



Bästa dagen!

Bästaa JOhanna är här, ihh det var inte ens en vecka sen vi sågs men jag har saknat henne. Ni får mer uppdates i morgon, har varit på äventyr hela dagen och nu blir det filmkväll med nästan hela gänget! :D
Johanna, jag och Tove!


bråttom

Så sköönt det var att mjuka upp kroppen lite, men gaaah jag blir galen på piruetterna. Det går inte, jag blir yr, kan inte snurra huvudet tillräckligt ort, hittar inte balansen och ser bara allmänt klumpig ut. MEN övning ger färdighet.
Strax kommer päronen och då blir det upppackning och lite utflykt på schemat! Oppps nu kom de! Talk to you later!

Prima ballerina.

Aj hela min kropp gör ont idag, bara att vända på sig i sängen gjorde ont! haha därför drar jag nu till danssalen och dansar med ett par kompisar. Jag ska öva på att göra piruetter och lite andra grunder. Jag ska bli en prima ballerina, det har jag bestämt mig för, iaf att försöka!
Vid 12-tiden så kommer mamma och pappa hit med massa mer packning och så har de med sig en kompis som ska sova över här. Jag vet själv inte vem det är så det ska bli spännande ^^

movietime!

En promenad till ICA på 5 km (fram och tillbaka) tog 2 timmar, haha kan ni fatta vilken träningsvärk vi har? Okej det hände kanske lite på vägen och vi handlade också men ändå. Hihi nu är det dags för filmkväll med massa fina vänner. Jag, Dennis och Tove har suttit och kollat massa bilder och videoklipp i en timma nu.
Talk to yaaah!
man blir sjukt snygg här på Öland!



It's friday, Im in love!

Veckan är redan slut, gaah hur fort har den inte gått? Hinner tyvärr inte skriva så mycket mer än det här nu. Ska till kvällsmaten strax och sen drar jag till Färjestaden för att handla med lite kompisar.
Utvärdering om veckan kommer senare ikväll när jag får tid.
nymålade naglar och en ring som jag köpte i Malta!


New skirt.

Jazzlektionen var sjukt rolig!! Längtar till morgondagens danspass redan nu. Efter dansen blev det gofika, fruktsallad, ekologisk glass och hemmagjorda marränger. Jag kan säga att kökspersonalen går in helhjärtat i sitt jobb här, maten är sjukt god verkligen!
Kl 17 blir det grillbufé och jag har hört på ryktesvägen att den brukar vara sjukligt god. Hihi Just nu sitter jag och målar naglarna, om jag hinner ska jag slänga på lite kaviarnagellack. ;) Men nagellacket verkar inte vilja torka..
Aja puss och kram till er allihopa!
Jag köpte en sjukligt fin kjol igår, matchar den med en lite tuffare topp för att inte bli för gullig!



Skärpning!

Ibland blir jag så trött för mig själv. Jag är expert på att blockera mig själv och trycka ner mig själv och BARA se alla fel. Det här blir ett stort problem för mig både på teatern och på dansen. På teatern blir det dock mer tydligt då vi gör saker en och en. Jag tänker bara på hur ny jag är på det här, hur jag ser ut när jag pratar och på min ögötska som jag själv inte är bekväm i. Det här gör att jag bara blir ännu sämre än vad jag var innan och jag får göra om saker gång på gång. Bara för att jag blir för nervös och klantar till det hela tiden.
Varför ska det vara så? Jag är här för att jag vill göra det här, jag vill lära mig. Jag är inte här för att jag kan utan för att de såg potential i mig att lära. Jag hoppas verkligen att det här blir bättre med tiden, får en klump i magen av nervositet varje gång jag ska göra något.
Någon som känner igen sig? Nu är det strax dags för dagens andra danspass, jazz!

Stick to the stuff you know.

Jag är helt slutkörd efter den första nästan riktiga dagen här på musikteatern. Vi började morgonen med ett riktigt jobbigt men sjukt roligt fyspass. Det var ansträngande både fysiskt och psykist så vi var alla helt genomsvett efterår. Efter det blev det den första teaterlektionen och det var ändå ganska kul. Det enda soom är jobbigt är att jag blir så fruktansvärt nervös, men jag hoppas att det ger med sig med tiden..
På eftermiddagen var vi på utflykt med klassen. Vi besökta allvaret, en jättemysig liten affär där jag köpte en sjukt fin kjol och en fin mugg och sen var vi och badade. Klassen verkar vara hur go som helst!
Nu ska jag skypa lite med nissarna där hemma sen sova. I morgon blir det 2 danspass och 1 teaterpass. Wiie!
en av bilderna jag tog, orkar inte att föra över alla nu ^^
Nattinattipuss!

Ölandstoken Emma.

Nu har äventret börjat, jag har landat, flyttat in, sovit första natten i mitt nya rum som jag delar med en annan tjej och vi har börjat med de första teaterövningarna. Det känns som att det här kommer bli sjukt roligt, nervositeten jag känt i flera veckor börjar sakna men säkert släppa!! :)
Hörs ikväll!

Nu börjar det.

Väskan är nästan färdigpackad och om ungefär en halvtimma så kommer min älskade fina Hanna som erbjöd sig att skjutsa ner mig till mitt nya hem. Just nu kan jag inte fatta att jag inte kommer sitta här ikväll, sova i min säng, äta frukost i vårt kök och skicka ett sms till en av alla underbara och fråga om vi ska ses ikväll..
Helgen har varit helt fantastisk. I lördags överraskade alla mina fina vänner mig här hemma med en överraskningsfest. Jag blev så himla glad, alla hade verkat så ointresserade så jag var jätteledsen innan. Haha
Men det har varit jobbigt också, i lördags blev det många krokodiltårar och gråtkalas.
Nu tänker jag börja peppa och tagga. Jag gör det här för min skull och jag vet att bara jag vänjer mig så kommer jag trivas som fisken i vattnet.
Alla mina fina vänner kommer alltid att finnas kvar!


jag vet någon som kommer sakna mig iaf och jag kommer sakna henne också!



Sweden Im back!

Yes ni läste rätt, igår landade jag igen på svenskmark och möttes av en förvånansvärt behaglig värme. Jag är så van att resa på hösten att jag alltid förväntar mig vinter och snö typ när jag kommer hem. Jag har iaf haft en absolut underbar resa. Tyvärr hinner jag nog inte ge er en rejäl uppdatering förrän nästa vecka då mitt schema är fullproppat med massa roliga saker och packande hela helgen. På måndag åker jag.
Nu vet ni iaf att jag lever, så hörs när vi hörs!
gillar camen i Mac, mycket rolig!


Malta here I come!

Jajamen, om ca 2 timmar går bilen mot Arlanda och kl 06.00 i morgon bitti så går planet mot Malta. Det ska bli så kul och skönt att komma bort en vecka. Jag ska steka som en pannkaka i stekpannan, bada som fiskarna i vattnet och njuta av all inclusive-livet med trevligt sällskap. Familjen Jacobsson är verkligen bäst!
För er som är nyfikna så heter vårt hotell Riviera Resort & Spa och ligger i Mellihea på Malta. Hotellet verkar vara toppen och det finns dessutom gratis wifi. Tyvärr funkar inte blogg.se appen och blogg.se skiter i att fixa den, så följ med på instagram "bambun" heter jag där eller helt enkelt facebook. ;)
Vi hörs torsdag nästa vecka, ha det superbra allihopa nu och sakna mig inte alltför mycket ^^ hihi!
Kram kram.
En trött Emma som började kl 6 i morse och började packa i eftermiddags, typiskt mig? Hmm ;) hehe

Ny inspiration.

Med min nya dator (det blev en Macbook) så har jag nu hittat inspirationen till att blogga igen. Iaf arbetsdag 2/3 är på G, på onsdagnatt åker jag till Stockholm för att på torsdagmorgon flyga till Malta med familjen Jacobsson. Jag är laddad!!


Trettondagar.

Om 13 dagar så sätter jag mig i bilen och åker till ett helt nytt liv. Om 13 dagar får jag chansen att börja om helt från början, jag kan vara precis vem jag vill vara, jag kan välja att bli en helt ny person. Om 13 dagar så lämnar jag allt som är tryggt och allt jag älskar. Just nu känns det som att folk sliter och drar i mig åt alla håll, alla vill hinna ses. Jag har försökt tränga bort tankarna på att jag ska flytta länge nu, men det är dags att inse, om 13 dagar är inte Trastgatan 7 min hemadress längre. Jag kommer inte träffa mina vänner flera gånger i veckan, jag kommer inte kunna prata med mamma om det är något, jag kommer bo ännu längre ifrån min bror, jag kommer inte kunna finnas där för mina vänner 24/7, jag kommer inte kunna vara med på allt som alla andra hittar på, jag kommer vara på Öland och bo helt ensam.

Jag är rädd för att flytta härifrån. Jag är tjejen som får panik över att vara ensam och utan kompisar en enda kväll hemma. Tjejen som får ångest av att inte kunna vara med på något som kompisarna planerat när hon redan har annat planerat. Tjejen som alltid vill vara med där det händer och alltid vill vara uppdaterad om vad som händer.
Tjejen som är så rädd för att alla kommer ha så mycket roligare utan henne. Tjejen som är så rädd att hennes vänner ska glömma henne och hinna en ny bästa vän. Tjejen som är så osäker men som alla tror är så självsäker. Tjejen som är livrädd för att hon inte kommer få några nya vänner. Tjejen som är livrädd för att hon inte kommer passa in på sin nya skola. Tjejen som tror att hon kommer att vara sämst av alla. Tjejen som är livrädd för känslan när hon vinkar hej då till bilen som åker utan henne tillbaka om 13 dagar.
Men en sak som jag kommer ta med mig när jag sätter mig i bilen om 13 dagar är min passion för sång, dans och teater. Vetskapen om att jag gör det här för min skull. Vetskapen om att under ett år kommer jag att ägna mig åt något som jag gör bara för mig för att det här är något som jag älskar.
När jag gjorde antagningsproven i våras frågade de mig varför jag inte sökt tidigare. Helt ärligt så kommer jag knappt ihåg de där minuterna för jag var så fruktansvärt nervös. Men jag vet iaf svaret, "Många personer har tjatat länge på mig att jag ska söka. Men det räcker inte med att alla andra tror på mig, någon gång måste jag också börja tro på mig själv.". Så det är vad jag ska försöka göra det här året. Bygga upp ett självförtroende och lära mig att tro på mig själv.
Men snälla, glöm mig inte bara för att vi inte ses lika ofta, för att jag inte är med överallt och för att jag inte längre kan vara axeln att gråta emot. Det räcker med att ni saknar mig lika mycket som jag kommer sakna alla er.
Men kom också ihåg att vara glad för mig skull, för det här är det modigaste jag någonsin gjort, det enda jag har gjort bara för mig. Det här ska bli mitt år, mitt år att lära mig stå på egna ben och utvecklas till den person som jag faktiskt tror och hoppas att jag kan bli.
Så när jag kommer hem så vill jag att allt ska vara precis som vanligt, ni älskar mig, jag älskar er och ni har inte glömt mig. För 213 km är trots allt bara 2 timmar och 53 minuter med bil och ungefär samma tid med tåg.
Så jag flyttar inte till världens ände, jag flyttar till en frizon för sjungandes teaterapor som mig.
It's my time to shine!