Snabb update.

Ja nu har det varit tyst här ett tag igen. Det beror på att jag åkte hem i torsdag och har haft ett proppfullt schema sen jag kom hem plus att jag glömde strömkabeln till min mac på Öland, som tur var så har jag fått låna en av en kompis så jag kunnat ladda den med jämna mellanrum. ;) 
 
Jag har iaf haft ett par sjukt roliga dagar, jag tänkte försöka blogga ifatt lite i eftermiddag/kväll. Grannbarnen kommer strax in, vi ska baka och titta på film MYS! Ikväll får jag träffa Petra med som jag inte sett på månader, woho!
 
en bild från vår årliga halloweenfest, Jennie föreställer Catwoman och jag Rödluvan, make up by me! 
 

Onsdag.

Idag har vi haft en riktig informationsdag, mycket prat, brainstrom och så lite balkandans på det. Vi har bland annat börjat prata om vår slutproduktion och Thomas hade en grym idé men vi får se vad som händer. Vi fick även varsin monolog utdelad som vi ska jobba med i 3 veckor. Det ska bli läskigt, dels för att jag aldrig arbetat med det, dels för att man är helt själv på scenen och dels för att de är så långa. Men det är bra att vi jobbar med det för det är något som jag måste lära mig. 
 
Nu i eftermiddag har jag städat rummet, packat (åker hem hem i morgon och tar 1 veckas lov), sjungit och nu har jag suttit i 2,5 timmars på Tobbe och Annas rum på pysselkväll. Jag har målat ett "konstvärk", folk har målat, jammat, målat kläder, målat lakan, fixat bilder och ätit nyponsoppa med glass och mandelbeskvier. Vi har haft det helt underbart med andra ord! 
 
 
jag fick inte med alla men här har ni några av alla muppar ;)
 
 

Tisdag.

Godmorgon mina vänner!
Gårdagen bara flög förbi, vi läste manus och tittade på 2010 års slutproduktion ända fram till kvällsmaten och efter det gick jag, Emma och Oscar på långpromenad! Sen blev det fruktsallad och kortspelsmys i södra! :)

Nu har vi sång, jag har precis sjungit solo för hela klassen. Ni skulle känt min puls eller mina knän där i slutet av låten eller efteråt USCH. Det är en sak att sjunga på scen och en sak att sjunga framför massa duktiga vänner..


Finito!

Efter en 2,5 timmars lång promenad med Oscar, matlagning med Emma, spontantripp till Kalmar med bio (Taken 2, skitbra!!) så är jag väldigt nöjd med dagen och känner att jag inom några minuter kommer sova gott. 

Pepp på en ny vecka är jag med! 
Nattinattipuss. 

 


Effektiv söndag.

Jajamensan ni läste rätt. Jag har redan hunnit med att tvätta, sminka PM, sminka mig själv och städa av mitt rum. Städningen är dock inte riktigt klar och tvätten ska in i garderoben men jag ska ut och gå med Oscar nu. Önska oss lycka till så vi inte går vilse idag igen, haha! 

Ska försöka fixa sminkbilder senare, försökte ta nyss men de blev inte bra. 

hehe en bild på mig när jag är liten, sockerråtta redan då. ;)
 

Nattblogg.

Vilken mysig kväll vi haft. Vi har tryckt i oss pannkakor tills vi inte orkat stå upp och jag har fått sockerkickar så det räcker och blir över. Det var iaf en salig blandning tillbehör till pannkakorna (eller plättarna som Emma och jag gjorde) det hela slutade med att jag hade både grädde, sylt, glass, banan, chokladsås och plättar. Fy vale så gott! 

Iaf när de andra kollade på Spiderman så drog jag och drog ut en massa noter och spelade piano i typ 1,5 timmar. Så jag hann lagom tillbaka för att se slutet på filmen. Den verkade vara bra faktiskt! Nu är det fest i cafet och i Norra flygeln vilket gör det omöjligt att sova och inte är jag på partyhumör. Så jag löste det hela med att städa mitt rum och nu tänker jag titta på film! Eller borde jag gå ner och boka tvätttid först? 

Aja godnatt allihopa! ^^

 


Dagens make up - I've been waiting for you.

Igår köpte jag 2 nya skuggor på Make up store, en helt underbar eyedust och en matt brun skugga som jag länge velat ha. Är supernöjd med färgerna, så fina! 



 
 da

Fragile - Delta Goodrem

TACK LOVI för att du la upp den här underbara låten på din och Linas blogg (www.thosesis.blogg.se).
Jag är helt förälskad i den, älskar pianokompet i den och hennes röst är helt fantastisk. Sen kan jag inte annat än att bara hålla med Lovi om att slutet är magiskt. Jag måste lära mig att sjunga den där, ska kolla upp ackorden idag så är det bara att köra sen. 
 
 
 

Lördag.

Igårkväll blev det lite minipartaj i Södra flygeln (jag bor i norra) och det hela avslutades med akustisktgitarrspelande med skönsång till. Det måste väl åndå vara bland det bästa som finns? Sitta ett par st tillsammans, och bara spela sjunga, lägga stämmor och njuta av alla vackra toner. 

Idag tänker jag faktiskt göra en dagens make up till er, 2 skitsnygga skuggor och en ny primer på make up store som jag måste testa. Sen tänker jag ägna hela dagen till att sjunga, spela gitarr och piano tror jag. Det här gråa molnet som legat över mig hela veckan vill bara inte försvinna. Det kommer hela tiden tillbaka..
Ikväll blir det iaf pannkaks- och pyjamasparty med klassen, mys!

 

 

Filmmys!

Efter en sväng i Kalmar hamnade jag, Oscar, Emma och Paulina i min säng. Det är Disneymys för hela slanten, The Lorax och nu Spirit, trångt och mysigt!
 
en fin höstig bild som jag tog på Emma förut, glöm inte att följa mig på instagram "Bambun" heter jag där ;)
 

Tick tack..

Ahhh jag får panik på att tiden går alldeles för fort. Idag tog Thomas upp att vi skulle börja prata om vårt slutprojekt i vår på måndag. Det ska bli så roligt samtidigt som det känns som att året tar slut alldeles för fort. Jag hade inte haft något emot att gå med den här fina klassen i 3 år. 1 år är ju ingenting. Samtidigt som jag känner att jag redan lärt mig så mycket på bara 2 månader. Helt sjukt mycket. 
 
Det är verkligen konstigt att inte flera känner till Ölands folkhögskola för det är verkligen en himla bra skola. Lärarna är själva verksamma inom det de lär ut, väldigt väldigt duktiga, du får mat lagad från grunden (helt sjukt gott, de blir hyllade varje dag i matsalen haha) och så får man boende. Jag betalar en hyra å 3800 kr i månaden och då ingår alltså mat, hyra och serviceavgift. Billigare än så är det svårt att komma undan med.
 
Så ni som funderar på att söka hit, GÖR DET! Ni kommer inte ångra det, ÖLAND ÄR BÄST! 
 
bild från teaterrepet igår, ni ser mitt blonda hår bakom Tove i högerkanten! 
 
 

Fredag!

Som jag har längtat efter den här dagen. Veckan har varit riktigt hektiskt med väldigt mycket att göra, plus massa nerver och ett psyke som spökat och då är det skönt med helg så man kan varva ner, sova ut och hitta tillbaka igen. 
 
Dagen har bestått av utvärdering av de här 2,5 veckorna med gästlärare, vi har fått prata om vad vi tyckte var svårt, vad som varit bra och vad som kan bli bättre. Jag kommer iaf sakna att ha Johan, han är helt fantastisk och väldigt rolig. Men det är jättekul att Thomas är tillbaka, han är en sjukligt bra pedagog!
 
Om en stund drar jag in till Kalmar med Oscar och Emma, jag ska handla en topp till Halloween och så ska vi handla lite mat. Jag vet än inte vad planerna inför ikväll är, det är sånt som märks! 
 
 

The Lorax.

Jag såg filmen The Lorax idag och jag blev helt förälskad i den. Alla fina färger, alla sjukt söta små figurer, de små fiskarnas underbara harmoniska stämmor och såklart att Zac Efron har en roll i den. Sen är det en väldigt fin historia om att vi borde ta hand om vår natur bättre. 
 
Rekommenderar den här filmen till alla som har en deppdag!
 
 
 

The gut girls.

Jag skulle kunna skriva så mycket tråkigt här men jag väljer faktiskt att bara skriva det som har varit bra med dagen. 

Efter ett par tagningar så lyckades vi få till filmen som Adrian och Mike (våra budies från dokumentär) ska skicka in till en tävling. Det hela är en "frysfilm" och görs i en och samma tagning. Det går ut på att Tobbe går en runda i skolan och sedan ut till busshållplatsen, på vägen möter hon alla oss och för varje person så är det ett frys. Det betyder att om någon tappar bort sig, ramlar, eller klantar sig så måste man ta om hela filmen. Men jag tror det kommer bli grymt! 
 
Nu ikväll hade vi också vår öppna repetition, ett litet minigenrep kan man säga. Och förutom att jag glömde texten på de 3 sista raderna i epiloglåten (som jag och Robin hade solo på) så gick det bra. Alla tyckte vi var duktiga och Tohmas vår ordinarie teaterlärare var och tittade och var jätteimponerad, KUL! 
 
Aee dags att kolla film en stund, orkar troligtvis inte titta hela men bara för att biosalongen ligger 3 rum ifrån mitt så kan jag gå bort en stund (lyx!). 
 
fina vänner efter vår öppna repetition! 
 

Vilse.

Vart kommer alla negativa tankar ifrån? Det enda jag har blivit matad med sen barnsben är kärlek och omtanke. Kärlek och omtanke från alla andra än mig själv. Vart kommer den här känslan att jag inte duger ifrån? 
Jag är så jävla trött på det här och jag säger gång på gång att jag ska försöka ändra sättet jag tänker på men hamnar likt förbannat på ruta ett igen. 
 
Vill jag inte förändras? Kan jag inte förändras? Är jag fast i mitt eget huvud? 
 
 
 

I wanna hold your hand.


Alla vill ha kött.

Jag är TRÖTT och i natt ska jag sova som aldrig förr. Idag körde vi första hela genomdraget av vår pjäs och det gick faktiskt bra, jag börjar bli lite peppad inför i morgon men jag är nervös. Jag öppnar nämligen pjäsen med en monsterreplik med typ 5 miljoner olika siffror med statistik i. Men det blir nog bra! 
 
Nu i eftermiddag kidnappade jag Oscar och han gav mig en privat gitarrlektion, mycket givande då han förklarar väldigt bra. Nu är det bara jag som måste ta mig tiden att repa! Sen blev det att bara mysprata på mitt rum, väldigt mysigt. Kvällen har jag iaf ägnat åt att kolla på Melias slutproduktion (vi har börjat kolla på alla i klassens sltproduktioner, imponerad!!). Sen har jag tyckt synd om mig själv, men det är en helt annan historia.
 
Nu måste jag som sagt sova, vi får se hur det blir med bloggandet i morgon, har 2 danslektioner, 1 teaterlektion, filminspelning och sen teaterföreställningen, eller öppen repetition som vi tydligen säger.. ;) 
Nattinatti!
 
Melia och jag för några veckor sedan på väg till Kalmar för att vara provpublik på föreställningen "en stund till", sjukt bra!!
 

Godmorgon!

Vi drog igång morgonen med 1,5 timmars balkandans, sjukt roligt verkligen! Nu blir det att repa pjäsen hela dagen, i morgon gäller det! ;)


Bruno Mars.

Någon mer än jag som längtar efter Bruno Mars skiva som släpps i november? Första singeln är redan ute och jag  har inte hunnit lyssna på den så mycket men den har samma sköna rytm som i de flesta av hans låtar. 
Han är grym! 
 
 

Nails.

På senare tiden har jag blivit mer och mer intresserad av naglar. Det är så sjukt kul att pyssla ihop små konstverk, prova alla de senaste sakerna och leka ihop en massa färger. Mitt senaste experiment blev silvriga naglar med svarta leopardfläckar med glitterprickar i. 
 
Vad tycks? ;) 
 
 

Trött trollunge..

Jag är död. Jag går i sömnen. Jag är inte vaken. 
 
Eller?
Känns lite så iaf, haha känner mig som en sengångare idag, är helt slut. 
Tyvärr tror jag inte det finns tid för någon vila idag heller... För direkt efter skolan ska vi repa på en film som vi ska spela in på torsdag (i sammarbete med Adrian och Mike från dokumentär, kommer nog kunna fixa filmen till er när den är färdig). Sen ör det nog lagom lunch och ikväll har Matilda i vår klass bugglektion och det vill man ju inte missa. Hehe så sova får jag göra ikväll. 
 
 

Well it's time to go!

Haha herregud säger jag bara, opera på kinesiska är verkligen inte min grej. Man fattade ingenting (som tur var fanns det svensk text i bakgrunden), det var jävligt högt, skrikigt och väldigt gälla och jobbiga instrument i 1,5 timmar. Men trots det såg man ju att de var otroligt duktiga på det de gjorde, helt fantastiska och de skådespelare av högsta klass i sitt hemland. Häftigt ändå att de är på turné i hela Europa, nästa stopp var Milano. Men men det var iaf första och sista gången för mig! ^^ tur att skolan betalade biljetten. 
 
På vägen hem blev det en topp på max där alla käkade, jag nöjde mig med en underbart god choklad-lyxshake. Mums helt amazing!! Nu måste jag skölja bort ansiktsmasken och sova, i morgon står det emsembelsång och balett på schemat, vi får se om jag och tjejerna kör fyspass på kvällen med. 
 
Nattinatti på er!  ♥
 
en sexig bild på mig och Oscar från maten idag..
 
 

Öland ♥

Det här med folkhögskola är bara för underbart. Det är något som alla borde göra, välja något som man älskar att göra och få göra det i ett helt år. Bo med alla klasskompisar, få utöva sitt fritidsintresse på lektionstid, få en massa ny kunskap och på fritiden bara umgås och sjunga, spela, träna och plugga repliker. 
 
Jag var så fruktansvärt orolig för teatern innan jag kom hit och visst jag är fortfarande osäker men om jag tittar på vart jag är nu och vart jag var när jag började här så har det hänt en hel del. I början kunde jag inte ens presentera mig och säga var jag kom ifrån utan att skaka i knäna och få scenskräck. Osäkerheten sitter fortfarande i såklart men det är inte riktigt på samma sätt. Det här året kommer att göra undervärk och jag hoppas verkligen att jag kan växa till den personen jag vill vara. 
 
Nu när jag tittar tillbaka på sommaren och mina känslor inför hösten så är jag arg på mig själv att jag inte längtade mer. För att vara här är faktiskt bland det bästa som hänt mig. Alla är så underbara och precis lika knasiga, spralliga, pratglada, spontana och teatraliska som mig. Bästa klassen ever! 
 
bild tagen av Jennie Kempe!

Fröken Julie!

Herre jösses så fort dagarna går. Det är redan måndag idag och vi sprakade igång dagen med teaterrep hela dagen. På torsdag har vi öppenrepetition inför hela skolan där de ska komma och kolla på vår pjäs som vi jobbat med i ca 2,5 veckor. Den börjar bli riktigt bra och det skulle vara kul att få spela hela pjäsen någon gång (nu gör vi ca 30 sidor). Rollerna räckte inte till riktigt heller så jag fick en tillskriven roll som berättare, riktigt roligt faktiskt och jag får vara med i hela pjäsen på det sättet. 
 
Ikväll ska klassen in och kolla på Peking-operan som sätter upp fröken Julie på byteatern i Kalmar.  Det ska bli spännande, den är dock på kinesiska så jag vet inte hur mycket man kommer fatta. Men spännande ^^ hehe
 
 
en fin liten film från rasten förra veckan, haha älskar att alla är lika galna som mig här!
 

Alla dessa fina färger!

Hej allesammans!!
Har ni saknat mig? Hehe jag vet att jag varit väldigt frånvarande här den sista tiden och jag kan bara skylla på det gamla vanliga, att jag varit väldigt upptagen. Men jag har hunnit med massa saker sen jag skrev sist. Jag har bland annat varit hemma och hälsat på, gått vilse i skogen (bokstavligen) och så har vi börjat med vår första riktiga teaterpjäs. Det är superkul men det är också en utmaning och man lär sig massor! 
 
Just nu är Jenniestumpan här på besök så igår var vi ute och fotade i det fina höstvädret. Helt ärligt, jag älskar Öland, det är nästan alltid fint väder här! Vi får se hur länge Jennie stannar, eventuellt åker hon hem i morgon eller på lördag (hoppas lördag). Jag ska kolla hur läget ser ut i morgon jag kanske ber Jennie filma ett klipp på vår teaterlektion, skulle ni tycka det var roligt att se? :) 
 
Nä nu ska jag öva repliker och sen blir det att sussa, hej träningsvärk säger jag bara! 
 
några av bilderna Jennie tog på mig igår, visst är hon duktig? :D