Fler bilder från Dominikanska

Jag orkar inte dela upp i massa olika kategorier nu utan jag valde bara ut bilder som jag tyckte var bra. Tyvärr var det många väldigt suddiga bilder då vi envisades med att försöka ta utan blix. Men men ;)

Åh ni fattar inte vad jag längtar tillbaka när jag ser de här bilderna och minnena dessutom. I really miss it!


Lovi och jag gjorde manikyr och pedikyr för 240 spän och då fick vi det en gång till gratis innan vi åkte hem!


vi blev även lurade/tvingade att göra flätor första dagen på stranden, det kostade oss ett par hundralappar. men vi lärde oss också en läxa.. hehe


allihopa, utom jag då!


1 av resturangerna, de hade mexikans mat varannan dag och italenskt varannan!




åh banana mama!!


el mupo Anton!




den ulimata posen för dig som bränt näsan, eller i martins fall, hela kroppen. haha


den fungerade även för Dan


och Danne som inte ens hade en bränd näsa ;)




fina Lovi


danne och kissekatten


danne med sin enorma "pizza" haha


ciggarer var populära bland the boys, jag fick huvudvärk av bara lukten!


och här står jag och gör mig lite fin


dessa söta ödlor bodde inte bara utomhus utan också i Danne och martins säng när jag skulle lägga mig där och i deras dusch när Martin duschade! HAHAHHAHA


en kväll var det grillbarberque(ja ni får rätta min stavning) och det var sjukt gott och mysigt!


martin och grillmästaren själv


massa mat


hamburgarna i Dominikanska är de bästa ever!!!




jag och brorsan


och så danne med (här är ett typiskt exempel på hur det blir utan blixt, dannes ansikte är dubbelt)


mina fina kylskåpsmagneter som jag fick när jag vann bingon på hotellet HAHA, det pinsamaste är att jag valde dem själv..


some smoke


en fin fjäril


haha här har vi vattengymnastik.. ;) eddie gömmer magen, världens sötaste människa!


här kör vi för fullt!


lovis stora hobby blev att plocka flagor från Martin ;) haha


Dan posar


puss puss




Where did the sun go?

Att vänta på en buss som är 15 minuter försenad i det här pissvädret är inte det roligaste man kan göra i hela världen. Men nu är jag hemma och taggar för sångträningen som börjar om 16 minuter. ;) Så kul det ska bli, vi har haft uppehåll på en månad nu så det är skönt att komma igång igen!
I morgon slutar jag 13.30, fatta vad skönt! Jag slutar aldrig tidigt på fredagar annars, som vikarie får man ju nästan alltid de sena tiderna. Dock så börjar jag 7, men det ska jag nog klara bara jag inte missar bussen igen. haha


lockigt hår är bäst, btw jag ska försöka fixa före och efterbild på mina tänder. men hur ska man ta kort på tänderna? haha

Jag trodde aldrig hjärtat var så hårt.

Det är så tråkigt när något som har varit så bra slutar så himla fel. Att såra någon är nog det absolut värsta som finns, just för att man vet hur ont det gör att vara den sårade. Jag vill inte vara syndabocken, jag vill inte vara orsaken till tårar och smärta, jag vill inte vara den som förstör det fina som finns där. Men när det fina bara är ensidigt är det hemskare att låtsas än att vara ärlig.
Men jag saknar verkligen allt som varit, det som var förut. Jag saknar det så mycket att det gör ont när jag tänker på det, så mycket att hjärtat gråter. Jag hatar att vara den elaka, den som sårar.

Och jag hatar att jag inte kan göra någonting för att göra allt bra igen.
Inte om jag ska vara ärlig och ljuga tänker jag inte göra.


Dagens make up - crystalclear







Lilla grisen

Kan ni gissa vad jag gjorde klockan 06.56 i morse? Jo jag missade bussen till jobbet, gaaaaah ni fattar inte vad arg jag blev! Men som tur var så har jag världens bästa mamma som erbjöd sig att skjusa mig så jag inte skulle komma 1 timma försent. Dagen gick iaf bra och nu på eftermiddagen hann jag vara ute någon timme innan jag åkte hem och nu hettar det om hela näsan. Haha den är helt varm av solen, hur kan den ens reagera på solen här i Sverige? Den borde vara van vid den Dominikanska solen..

Jag ska iaf iväg till sångpedagogen idag, wie ska bli kul! Jag gjorde nyss en relativt enkel make up som kommer upp om några minuter.


let's make the ice weak.

Gissa vem som våldgästade mig och överraskade med glass och hallon? Jo Lovippan såklart! Det är alltid lika kul att bli överraskad av en kompis och när man bor i mitt hus så händer det typ jämt.. ;) hehe nu ska vi dra till stugan med Dan för att åka skridskor, kul! Danne och John är där med, skoj skoj skoj!

Talk to you later.


working 9-16

Det blev jobb idag iaf, men på mitt favoritstället och sen att det tar 5 minuter att gå från mig är ett stort plus i kanten. Jag slutar klockan 16, eventuellt 16.45, så vi hörs ikväll. Jag ska verkligen försöka ta mig iväg till gymmet, jag måste komma igång nu igen. Sen tänkte jag lägga upp fler bilder från semestern.

Ha en bra dag allihopa!


bäst att slänga på sig lite kläder med

Eskilstuna med några av de bästa!

Åh dagarna i Eskilstuna var så sjukt roliga, timmarna bara flög fram. Petra och jag hade 2 byten och på sista bytet hamnade vi på samma tåg som Kristina och Johanna (coolt eller coolt?). Vid 12-tiden landade vi i Eskilstuna och då blev det kramkalas. Vi gick ganska direkt och köpte lunch och tog med oss till Eskilstuna teater och åt där, vi fick också en rundvisning på teatern.
Klockan 15.00 började musikalen Trollkarlen från Oz med Josephine i huvudrollen. Den var verkligen helt fantastisk, musiken var jättebra, skådisarna var så talangfulla och jag satt där och var så stolt över att Josephine faktiskt var min kompis. Hihi sen fick jag den där känslan som jag alltid får när jag ser på musikal/liveframträdanden, jag får lust att hoppa upp på scenen och dansa och sjunga med dem (som tur var tyglade jag mig haha).

Efter musikalen åkte vi hem till Josephines fina hus för att skratta, äta mat, skratta, prata, skrata, fika, skratta, leka lekar, skratta och så var det ngt mer.. hm vänta lite.. Jo just det vi SKRATTADE också. Haha helt stört vad vi skrattade, tårarna bara rann om mig!

OBS! Alla bilder är från Petras kamera och de är också tagna av henne!


Kristina och jag på tåget, skrattattackerna började redan på resan. Jag kom på att jag glömt min resväska på bussen så vi får springa tillbaka, då ramlar Petra handlöst framåt. haha förlåt Petra men det såg roligt ut!


vackra Josephine som Dorothy (ja hon har äkta år, vi har rätt att vara avundsjuka)


Sofia och Kristina är taggade inför föreställningen!


Petra och Sofia, sötimökpökar


tyvärr fick man inte ta kort under musikalen men jag smygfilmade och Petra smygfotade. hehe


jag föll handlöst för lejonet utan mod, så himla söt alltså! haha


fågelskrämman som spelade sjukt bra och pratade precis som björnen i björnbröder!


hemfärd till Josephine!


broccoli-fetaostpaj och tacopaj blev det till kvällsmat, underbart gott måste jag säga!


kvällen bestod som sagt av hysteriska skrattanfall, här på bilden kör vi leken frys. haha sjukt kul!

_______________________________________________________________________________________________

Dag 2.

Söndagen bestod av brunch, avlämnande av Sofia på stationen (sad face), en sväng på stan, musikal (vi tittade på Josephine igen och de var lika fantastiska igen), mat på Kinaresturang med väldigt konstig men rolig personal haha, rundvandring i Eskilstuna i storm och efter någon timma på stationen sa vi "vi ses igen" till Josephine och gick på tåget. Vid nästa byte så sa vi även "vi ses igen" till Johanna och Kristina.
Helgen har verkligen varit helt fantastisk, tänk vad tajta vi blev efter bara en vecka tillsammans i Kalmar och tänk att vi verkligen hållt ihop och träffats precis som vi lovade varandra. Jag är så glad över att jag åkte till Kalmar och fick träffa de här underbara människorna!


gruppbild i starksolljus, haha det är inte lätt att se avslappnad ut då. ;)


vi ses snart igen Sofia!


Kicki hade kul inne i provhytten hihi


teatern framifrån


en liten smygbild på plåtmannen, fågelskrämman och Dorothy


hunden Toto och Dorothy


plåtmannen som också var riktigt bra skådespelare! hehe jag tänkte fråga honom om man kunde lägga in en stöt på honom utan att han fick bucklor, men jag vågade inte. haha


Josephine får avsluta med den fina bukett hon fick av oss, hon fick också ett par fina lösögonfransar av mig och Petra från Make up store.

Tack igen för en fantastisk helg, jag saknar er redan! ♥


See you looking at me like I've got something that's for you

Jag sitter och väntar på att Busk ska komma och hämta mig. Jag ska med till Linköping en sväng för han skulle köpa något och eftersom han ska till Stockholm nästa vecka och praktisera som Lars Wallins assistent (så sjukt coolt) så måste jag passa på att träffa han den här veckan. :) jag ska eventuellt upp och hälsa på honom med, kul!

Jag ska sno lite bilder från Petra och så bloggar jag om min sjukt roliga helg med mina underbara vänner ikväll!


This is me today





Dagens make up - I hope you're ready for the time of your life









Idag blev det grönt, det passar bra eftersom det är så fint vårväder idag. Den ljusgröna (över hela ögonlocken) och den silvriga (inre ögonvrån) är ny tillskott till min samling från Make up store, köpa i Eskilstuna igår!

Emma is home

Ni ska få dagens make up och mer uppdatering senare, nu ska jag städa buren hos chillorna, duscha göra en make up och lite mer. ;)


Popular

Eftersom jag är iväg i Eskilstuna nu så passar det ju att lägga upp ett litet klipp från musikalen vi satte upp i sommras. Det här nummret och självklart mitt eget var det allra roligaste enligt mig!


Shopping i Dominikanska republiken.

Shoppingen i Dominikanska var i smyckesväg riktigt rolig och bra (om man är bra på att pruta). Det finns mycket fina armband, halsband, ringar osv som man kan komma över till ett riktigt bra pris. I klädväg fanns det dock inget som föll mig i smaken, det svenska och dominikanska modet är inte riktigt desamma om man säger så. ;)
Här är iaf det som jag köpte till mig själv.


bikini 800 dominikanska pesos (ca 160 svenska kronor)


rosa fotlänk (den här tvingades jag på första dagen på stranden av en jobbig försäljare)
rosa armband 100 pesos (ca 20 kr)
ugglering som är min personliga favorit 300 pesos, (ca 60 kr)

Och så var jag iväg igen! ;)

Sådär ja nu är jag nästan klar och färdigpackad, med andra ord nästan redo för att åka till Eskilstuna!
Mina ben flagar fortfarande trots att jag försökte åtgärda det igår.. typiskt. Men jag kommer nog ha annat att göra i helgen än tänka på mina ben, haha :D
Hoppas att ni alla får en superrolig helg, nu måste jag fixa allt det sista så jag blir klar till halv.

Puss på er!



dagens i-landsproblem.

Okej jag har gjort 2 sorliga saker på väldigt kort tid, ja typ en halvtimma.. Jag åkte ifrån alla mina kompisar efter inte ens 2 timmar. Jag var egentligen riktigt partysugen men eftersom jag ska upp tidigt i morgon så prioriterade jag sömnen. (fast det är lätt värt det, jag ska ju träffa mina flickor hihi) Sen så peelade jag nyss mina ben då de flagar något helt otroligt.. Så var det med den solbrännan, nu är de fläckiga och ser ut som att de har blivit utsatta för någon väldigt dålig brun utan sol. Usch..

Men en positiv som är att jag nu ska lägga min och läsa ett par sidor innan jag ska sova.
Klockan är ställd på 06.30, bilen kommer 08.30 och tåget går 09.15 så jag ska nog hinna packa det sista hehe.
Jag ska försöka hinna slänga in ett inlägg i morgon med i annat fall får ni ha en supertrevlig helg för det ska jag ha!

nattinatti


Äntligen fredag, äntligen helg, äntligen (snart) Eskilstuna! :D

Åh den här dagen har känts som om den varit 1000 år lång och nu när jag suttit ner i någon timma så har jag blivit väldigt trött.. Men dagen är inte slut än för ikväll ska jag till Tim med massa kompisar. Sen så måste jag packa också för i morgon drar jag och Petra till Eskilstuna för att träffa en massa musikalkompisar. För er nya läsare så var jag i sommras på ett musikalläger i Kalmar i en vecka och hittade vänner för livet. Sen dess har vi setts 2 gånger så i morgon blir det en tredje gång. Wiie jag har längtat så mycket och tänk att det är i morgon, tiden går verkligen fort! :D

Som ni förstår så kommer jag då inte ha tillgång till dator på hela helgen, men det kommer komma någon mobilblogg sen har jag gjort 2 tidsinsälld inlägg som kommer komma upp!


en bild från numret popular

Accessorize i Linköping!

Ja ni hörde rätt, Accessorize öppnade igår i Linköping. Jag var nära att hoppa av lycka när jag såg affären då det är en av mina favoriter när man är är iväg och shoppar i storstäderna. Hehe Johanna och jag sprang iaf in en snabbis trots att vi hade lite halvbråttom till bussen hem. Vi blev både helt förälskade i själva butiken som är så perfekt inred med butikens utbud. Jag fick iaf med mig en kuvertväska/plånbok och ett par örhängen. Eftersom det var deras första dag också så hade de 30%, bujaah!


95 kr


289 kr

Tips!

Just nu har CUBUS en massa sminkvaror, nagellack och liknande varor på "tag 3 betala för 2". Så passa på att kanske köpa ett par snygga nagellack, din favoritfoundation eller kanske ett lager med din favoritmascara. Själv köpte jag 2 mascaror och ett nagellacksborttagningsmedel, sånt går alltid åt!



Bad memory (och då syftar jag inte bara på mig själv)

Nä vet ni vad, med en dator som är nästan helt full av bilder så går det inte att klippa ihop en film.. Datorn pallar helt enkelt inte för den är så full så filmerna hackar i programmet.. Så nu har jag ägnat snart en timma åt att ta bort en massa bilder. Det går sakta med säkert och hittills har jag lyckats ta bort typ 11 GB men nu orkar jag inte mer. Jag får fortsätta någon annan dag helt enkelt. ;)

I morgon visar jag er mina fina shoppingfynd, det har öppnat en ny affär i Linköping som är en av mina favoriter när man åker till typ Stockholm eller Göteborg. Gissa om jag blev glad? Mer om det i morgon.
Natti natti!


tänk vad bra det skulle vara om man kunde rensa ut allt onödigt man har i hjärnan. typ onödiga tankar och annat som egentligen inte spelar någon roll. vilken plats man skulle ha för alla nya tankar då..

I wish the spring was here

Sådär, nu har jag precis tryckt i mig en portion med det godaste potatismoset jag ätit på länge. Sen när jag gått på stan hela dagen med kurrande mage och suttit på möte i 2 timmar så smakar allt mycket bättre. Hehe
Jag vet att ni är nyfikna på mina tänder men jag tänker inte visa er någon ordentlig bild förrän om högst 3 dygn. Ma får nämligen lite fläckar på tänderna i början då man har brist på ngt ämne och det försvinner inom 3 dygn. Det här får alla så det är inte bara i mitt fall, jag är iaf supernöjd med tänderna. De lyser inte vitt utan är precis lagom vita och precis som utlovat 7 nyanser vitare. Hihi

Det blev också lite shopping idag trots att jag inte skulle shoppa ngt.. hehe men ibland måste man unna sig! Men jag ägnade den mesta av tiden med att leta kläder till Johanna och jag lyckades faktiskt väldigt bra. Hon fick med sig en hel del snygga kläder hem! :D


några av plaggen som gjorde Johanna sällskap hem.

Nu tänker jag faktiskt sätta mig och klippa ihop en film från Dominikanska republiken! Kul va? :D

lets do this

Nu drar jag till stan och bleker tänderna, wish me good luck. ;)


och så var det en rubrik

Sådär nu är det bara ett par sidor kvar i boken och med andra ord dags för att säga god natt.
I morgon jobbar jag till 11.30 och 12.05 går bussen till Linköping. Kommer ni ihåg vad det var jag skulle göra i morgon? Jo tandblekning!! :D så vi hörs nog i morgon eftermiddag då ni får se reslutat osv. På kvällen ska jag dock på möte med Kenya föreningen och jag vet inte när jag kommer hem från stan men det märks. Annars blir det mobilblogg.

Nattinatti allihopa!


Jag kom precis på att jag inte varit inne på facebook på hela dagen..

Kvällen blev inte riktigt som jag hade planerat. Jag är fortfarande lite borta i huvudet efter resan (haha gud vad jag tjatar) så jag hade tagit fel på veckorna och kom till en tom lokal utan sångpedagog. Men efter ett telefonsamtal så var jag med på noterna igen, det är ju nästa vecka min lektion är! Suck jag blir så trött på mig själv ibland.

Så istället spenderades kvällen hos familjen då lilla Frida fyller år idag. Har ni tänkt på hur kul det bara är att sitta och prata vid ett köksbord? Munnen gick iaf i ett på oss allihopa och det blev mycket skratt, som vanligt. hehe
Nu blir det te och nybakat bröd tills kvällsmat, sen ska jag nog lägga mig med min bok. Det kunde ni aldrig listat ut va? ;)


Emma var är du?

Jag tror inte att jag kommit in i bloggandet än så jag ber om ursäkt att jag uppdaterar så fruktansvärt dålig.
Men jag försöker landa i vardagen och idag har jag nog ändå lyckats ganska bra. Jag sov hyfsat i natt så jag hoppas det fortsätter såhär så jag kan sova igen lite forlorade timmar..

Igår stod jag och Petra i Kenya second hand butiken och vi fick faktiskt lite sålt, good work!
Sen var det kul att träffa henne igen för det var länge sen. Dock så kändes ju tiden i Dominikanska bara som ett par dagar för mig så det känns inte som det var så länge sen jag träffade någon.. Men det är alltid lika kul att träfdfa sina vänner oavsett! :D
På kvällen sen åkte Anton och jag bort till kusinerna och jag fick en haircut. Det var välbehövligt efter att ha blonderat håret och badat i saltvatten i 2 veckor. Så nu är håret friskt och fint igen.


en mysitisk bild som Petra tog på mig. haha

Så vad händer ikväll? Jo om någon timme så ska jag till sångpedagogen igen efter 6 veckor. Det har varit lov och lite annat i vägen så jag har haft ett långt uppehåll. Hjälp var det verkligen så länge sen? Tiden går så sjukt fort..

What's happening out there?

Idag har jag nog landat i Sverige på riktigt. Det känns att jag är hemma och i natt har jag sovit lite bättre så jag har kännt mig som en människa idag igen! Sen att man får vara på sitt favoritdagis och få massa kramar av gullungar gör det hela bättre och sen pricken över i:t är att det är riktigt skönt ute. I solen på framsidan är det 20/25 grader (jag vet inte vilken som är inne och vilken som är ute).

Så nu tänker jag ta min bok och sätta mig på trappen och läsa tills Petra kommer. :D


Trötter

Jag minns nog faktiskt inte helt ärligt när jag varit såhär trött sist.. De senaste nätterna när jag sovit så dåligt så har jag fått tillbaka den där känslan som jag hade förut när jag hade mina sömnproblem.. Jag hoppas verkligen att jag kan sova inatt. Det vore väldigt konstigt om jag inte kunde med tanke på hur trött jag är nu. Jag hade tänkt att träna ikväll med, men jag vet inte hur det blir med det eftersom jag är så trött. Det märks ;)

Jag slutar iaf jobbet vid 16.30 så jag kommer hem vid 17 tiden. Då tänkte jag ladda upp lite fler bilder från semestern. Sen blir det här ett tråkigt inlägg utan bilder, men jag är på jobbet. ;)
Vi hörs sen!


Saknar redan mina muppar

Gaah varför ska det vara en tidsskillnad på 5 timmar mellan Sverige och Dominikanska för? Jag har sovit sjukt dåligt inatt och varför sjukt trött idag. Snälla snälla snälla säg att jag kommer kunna sova ikväll, jag ska nämligen jobba i morgon och då vill jag helst känna mig lite mer utvilad än vad jag gjort i helgen.
Släkten har iaf lämnat huset så nu drar vi iväg till Dan om en stund. Hehe det är lite sjukt faktiskt, vi har varit med varandra 24/7 i 16 dagar och ändå är vi inte trötta på varandra. Jag saknar dem allihopa faktiskt! hihi


miss it!!!

Dominikanska republiken - Paradise Island

Under våra 2 veckor vi spenderade i Cabarete så åkte vi iväg på en utflykt till en paraisö. Ön är konstgjord och består helt av sand. Där fick man snorkla i ett underbart vackert korallrev och påväge tillbaka så åkte vi genom mangroveträsken. Det är en nationalpark och gångar med någon slags skog. Hehe jag skulle tro att både ormar och krokodiler trivs väldigt bra där. På ön såg vi också en pelikan! :D haha på vägen hem besökte vi också en fabrik där vi fick se hur de gjorde cigarrer.
Men för er som inte har snorklat någon gång måste verkligen göra det. Jag har alltid velat snorkla men jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle vara så coolt som det faktiskt var. Om jag hade fått välja att vara vilket djur som helst skulle jag lätt välja en delfin. Tänk att få bo i havet!

Men bussfärden dit på 3 timmar trodde vi knappt att vi skulle överleva, herregud så chauffören körde! Men de supersnabba båtarna som tog oss till ön och träsket var sjukt roliga att åka med. man bara studsade fram på vågorna och jag skrek ""fortare fortare" hela tiden! haha

































































































Dominikanska republiken - Omgivningen

Hotellet var uppdelat i 2 olika områden på varsin sida av vägen (Cabarete består i princip bara av en lång gata).
Det fanns 2 barer, 5 olika pooler, 2 resturanger, 2 volleybollnät ett i vattnet och ett på stranden), 1 scen och lite annat smått och gått. Det var inte alls långt till stranden heller (vi låg inte på strandsidan) så man kunde springa fram och tillbaka lite hur man ville. Tyvärr fick vi inte några bra bilder på poolen på vår sidan (den stora och som hade sittplatser till baren i vattnet hehe).




en bubbelpool






där är scenen som alla kvällsshower var på


utsikt från vår terass


poolen vid havet


en till pool hehe


gatan med trafiken som kan jämföras med chinatown.. haha


Dominikanska republiken - Rummet

Jag kommer dela upp bilderna i flera olika kategorier för att det inte ska bli för mycket på en gång.
Det första ni ska få se är vårt rum, inte så kul men det är typ det första vi tog kort på. hehe











Rummena var helt okej. Städningen var riktigt bra, de byte både handdukar och lakan ofta. Det enda minuset var väl att vi hade takvåning och dörrar och fönster inte var täta vilket ledde till att AC:n inte hjälpte mot värmen. Ibland var det varmare på vårt rum än utomhus. Men hellre det än att frysa!!

Sunday!

Jaha dag 2 i Sverige och det känns fortfarande konstigt.. Men men jag ska försöka att ändra på mitt humör, jag har knappt skrattat sen jag kom hem känns det som. Som mamma sa så måste jag leva på alla de här fina minnena jag har fått nu tills sommaren kommer. Sen får man se det positivt, solen är ju iaf framme.. :)

Idag fyller min underbara mamma år så släkten kommer vid 14.30. Jag ska se om jag måste hjälpa till massa här hemma med ngt annars så ska jag sätta mig vid stora datorn och ladda upp lite bilder här på bloggen. Haha vad folk är nyfikna och har tjatat om bilder. Men jag förstår er, jag är ju likadan.


Godmorgon Sverige!

Det var inte kul att vakna i morse, jag visste inte vart jag var först. För det första var det tyst (vår AC lät ju alltid lite), täcket var alldeles för tjockt (där hade man endast ett lakan), sängen var något för mjukt och så var det alldeles för kallt. Så när jag slog upp ögonen så insåg jag att jag faktiskt var hemma..

Den här resan är verkligen varit den bästa i hela mitt liv, jag ångrar det inte en sekund. Den långa resan dit och hem skulle jag göra om och om igen bara för att få uppleva det jag gjort igen. Dagarna bokstavligen bara flög fram, man hade aldrig koll på vad klockan var för det var bara onödigt, det var supertrevlig personal, god mat, goda drinkar, strålande solsken, varmt, kvällsshower, bra billig shopping, god glass och mycket mer.
Jag kan inte beskriva med ord hur det har varit och hur jag har känt. Jag har aldrig varit så ostressad i hela mitt liv, jag tänkte nästan inte på hemma en enda gång. Det här är de 2 bästa veckorna i mitt liv och jag började nästan gråta när jag tänkte på att vi skulle åka därifrån.
Det enda jag egentligen har saknat är matlust. Jag hade nämligen magkramper hela semestern så jag har nästan inte ätit någonting. Men allt har ju både en fram och baksida, nu gick jag ner istället för upp på resan.

Men det här är inte sista resan vi gör, det är bara början på väldigt många. Lovi och jag pratar redan om typ Indien nästa år. ;) hehe vi får väl se.


sen blev jag inte så brun som jag hoppats på.. men jag tänkte inte på att jag inte hade någon grundfärg alls när jag kom dit och att det var så varmt i solen (40-50 grader) att jag skulle spendera halva dagarna i skuggan.. men men nu har jag grundfärg till sommaren. :D

typ såhär känner jag mig nu.

Jag har rest i 24 timmar och är hemma. Nu håller vi tummarna för att jag ska kunna sova ikväll, jetlag är ingen hit. V får höras i morgon när jag fått sova och landat på riktigt. Nu ska vi berätta om resan för familjen!


Dag 16 - En låt som betyder mycket

Det är väldigt svårt att välja en låt av alla underbara låtar som jag har lyssnat sönder helt och hållet under alla mina 19 år. Men jag valde till sist "Everything I do I do it for you - Bryan Adams". Nu undrar säkert många varför jag valde just den gamla lite uttjatade låten men vänta lite så ska jag förklara.

Jag har alltid älskat att sjunga, men jag har aldrig vågat att sjunga. Hur mycket alla än tjatade så vägrade jag, så jobbigt tyckte jag det var. Jag ville så gärna så gärna men jag vågade helt enkelt inte. När jag gick i nian så tog jag ändå tummen ur röven och bestämde mig för att sjunga på skolavslutningen. Jag valde everything I do I do it for you för jag tyckte den var fin och enkel, jag vågade mig inte på något avancerat och min röst var inte alls så utvecklad som den är nu. Jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv, mina knän skakade och jag trodde jag skulle kräkas. Men jag gick upp där, sjöng och skämde inte ut mig. Jag gjorde faktiskt ganska bra ifrån mig.

Jag gjorde det jag absolut inte vågade bara för att jag verkligen inte. Efter det blev begäret att stå på scen större, jag ville ha mer. Så varje gång jag hör "Everything I do I do it for you" så får jag den där speciella känslan, en känsla av stolthet. Hihi det känns nästan som att det är "min låt".


Ångesten börjar göra sig väldigt påmind. D...

dsc00009 (MMS)

Ångesten börjar göra sig väldigt påmind. De här 2 veckorna har bara flugit fram, jag längtar inte hem någonting det känns som att vi kom igår. Det här är verkligen det bästa jag gjort i hela mitt liv, jag ångrar det inte en enda sekund. Nu väntar snart en 24 timmars lång resa hem och jag hoppas att några av er muppar väntar på mig hemma hos mig!


Don't smoke, I love you.

Att röka är bland det värsta jag vet. Det luktar äckligt, ser äckligt ut, det är opraktiskt, det är dyrt, du får hosta, du får gula tänder och framförallt du förstör dina lungor och kan få cancer. Innan du börjar röka så ska du tänka dig för väldigt noga. Du skadar inte bara din egna hälsa utan också alla andras som befinner sig i din omgivning. Du utsätter dig själv för att få cancer, KOL och riskerar att dö.
Säg inte att du är emot cancer och tycker att det är hemskt när du själv står och suger i dig gift som en bevisat att det kan framkalla cancer. Cancer drabbar inte bara alla andra utan det kan också drabba dig!
Tänk på det här alla ni som röker, jag vill inte att ni ska suga i er cancer eller KOL eller rökhosta eller något liknande. Jag bryr mig om er och det är därför jag skriver det här. Jag ser ingen mening med att köpa ett paket med cigaretter där det står på förpackningen "Rökning dödar".

Jag har alltid sett rökning som dumt men jag hade en period i 9:an och första året på gymnasiet som jag ibland feströkte. Men jag har alltid tyckt att det varit vidrigt så jag förstår inte varför, grupptryck kanske? Men jag har inte varit i närheten av att röka sen innan jag fyllde 18 och jag ska aldrig göra det igen.


Dag 15 - Någon som betyder mycket

Som ni redan vet så har jag väldigt många betydelsefulla människor i mitt liv. Det är så svårt att välja en men jaa jag kom fram till att den här personen har jag alltid klickat lite extra med och vi har förstått varandra i alla väder.
I choosed Danneponken, hihi han är inte bara en av världens bästa kusiner han är också så snäll och godhjärtad som man kan vara. Han och jag är så lika på många sätt. Vi kan verkligen prata om allt, om det är något så kan jag alltid prata med Danne. Om om han vet att jag mår dåligt så ringer han alltid, han undviker det inte utan han ringer faktiskt.

Du är bäst Danne, du är min lilla helare!!
(tro inte att jag favoriserar honom, alla mina kusiner är bäst!)





Dag 14 - Det här saknar jag

Listan på saker man saknar kan göras lång, väldigt lång, för lång.
Jag har en förmåga att klamra fast vid saker som varit. Men saker förändras och måste göra det.
Men något jag saknar är tiden med The Dancesings, den tiden då var som mest sammansvetsade och vi alla strävade efter samma sak. Vi alla hade samma mål och passion.
Jag saknar att Lovi här som inneboende, att vi gjorde allt tillsammans.
Jag saknar alla husvagnssemestrar med familjen Stenberg +vänner.
Jag saknar att gå i skolan och få skriva uppsatser och ha lov. (ja jag är lite konstig men jag älskar att skriva)
Jag saknar vänskap som kanske har gått förlorad för alltid eller iaf för en tid framöver.


Men ibland måste man inse att man kan inte få allt och allt bra måste ha ett slut. Man måste leva i nuet och ta vara på det man har här och nu. Dagarna kommer komma då man säkert saknar det man har just nu.
Jag står och väger emellan tonåringslivet och vuxenlivet, förändringar kommer att komma med det och det måste jag acceptera. Alla förändringar är inte till det sämre och att sakna är inte alltid fel. Att sakna betyder att man uppskattar det som varit.

Bästa semestrarna ever, Öland 2007 och Varberg 2008.
















hihi no dirty thoughts, it's a tree








VARBERG

















Ni förstår inte vilka minnen de här bilderna väcker. I sommar har Lovi och jag tagit i hand på att vi ska till Varberg!

direktrapport från dominikanska republiken. jag har det bättre än någonsin, 35 grader i skuggan, underbara vänner, skyhöga vågor, rolig och billig shopping. och om ni undrar varför inlägget hamnade i rubriken så är det martins mobil trög. puss!



Dag 13 - Mina ambitioner

Jag hade tänkt att skoja till den här kategorin med en film men jaa jag tror hinner helt enkelt inte spela in den innan resan (som börjar lida mot sitt slut när ni läser det här). Men att skriva positiva saker om mig själv är jag dålig på så jag ska försöka.

Hm min främsta ambition måste nog vara att jag lätt kan gå in i en roll. Jag kan spela lättsam och lugn fast jag egentligen skakar av nervositet på insidan. Om jag ska göra något om jag tycker är jobbigt för att det är en ny situation eller nya mäniskor så går jag helt enkelt in i en roll. En yrkesmässig roll där jag inte är helt mig själv kanske men utan någon annan med touch of Emma. När situationen känns okej så kan jag sen släppa fram hela mig. Jag har lätt för att tycka om människor och få dem att skratta med alla knäppa saker jag gör. Jag älskar att prata, skoja, sjunga och dansa. Jag lyssnar när det behövs och jag tror att jag kan ge bra råd till dem som ber om det.


superwomen? No I don't think so! hihi

Dag 12 - I min handväska

Hehe tyvärr måste jag säga att innehållet i min handväska inte alls är speciellt roligt. Det består oftast bara av plånbok, hårborste, läppglans, tuggummi, kamera och eventuellt concealer. Flickorna handväskor brukar ju annars vara väldigt privata och kan innehålla alla möjliga hemligheter.
Fast iofs om jag nu har några hemligheter i min handväska skulle jag ju ändå inte berätta om dem här, right? ;)


åh jag skulle vilja ha den här väskan, tyvärr kostar den 19 miljoner dollar..

I november smäller det!

I november så ska jag, Anton, Elin och Sofia åka upp till Stockholm och se Rihanna live i Globen.
Åh jag längtar verkligen, tänk er att se Rihanna live! Det är en av världens största artister och hon kommer ut med nya bra låtar gång på gång. Vi har också fått riktigt bra platser och visst det kostade men det kommer att vara värt det. Är det någon av er som också ska dit? :D


Dag 11 - Mina syskon

Som ni alla säkert vet så har jag en bror som heter Anton. Det skiljer exakt 1 år och 1 vecka mellan oss och folk tror praktiskt taget att vi är tvillingar. Vi är vekrligen som helan och halvan. Är man kompis med mig får man Anton på köpet och tvärtom. Anton är verkligen världens bästa. Inte bara världens bästa bror utan också världen bästa vän. Hur många syskon umgås egentligen som vänner? Vad jag vet så är det inte många, men Anton och jag är lite sällsynta. Hihi vi är unika och tillsammans är vi oslagbara.

Jag är så stolt över honom att han ska bli modell och allt nu. Stolt och avundsjuk för Anton alltid kommer vara storebror och lite bättre. Men det är väl så det ska vara? Man ska se upp till de äldre.
Jag älskar dig Antonfjanton!


bara för att du är så sjukt snygg på den här bilden Anton!! :D


Dag 10 - Min favoritplats

Min absoluta favoritplats var inte svår alls att välja. Det är helt klart min sommarstuga, det finns inget annat alternativ! Vår stuga ligger kanske 15 minuter härifrån och precis vid vattnet med egen badplats.
Det är min släkts egna fristad.
Där ute kan man verkligen slappna av, man kan:

- ligga och läsa i solen hela dagen om man vill
- klinka på gitarren när man känner för det
- åka på fisketur med Danne & Philip
- spela kort och skip-bo
- mysa på altan med en kortlek om kvällarna
- fiska kräftor
- promenader i skogen
- bada
- utflykter till öar
- båtturer med morfar tufftuffbåt

och mycket mer såklart! Jag tycker synd om de som inte har en sommarstuga med en badplats som bara är deras. Jag skulle aldrig få för mig om att åka ner till bysjön att bada. Nej nej jag åker till stugan, mitt paradis!

 












Jennies portfoliobilder

Om jag var lika vacker som dig Jennie skulle jag leva framför spegeln. Hihi hoppas du stolt över dina bilder för de är så underbart vackra!






















Dag 9 - Min tro

Jag har aldrig trott på gud, jag har nog alltid velat kunna men jag kan helt enkelt inte. Det är alltför obegripligt för mig. Dock så har jag stor respekt för de som tror, tänk vad skönt att ha en tro där du vet vad som händer efter döden och vet att allt som händer dig har ett syfte.

Men jag tror att det finns något större än vår värld, men vad vet jag inte.
Men min livsfilosofi är att leva så som man vill och följa sitt hjärta. Följ dina drömmar för annars kommer du ångra dig, man vill inte leva sitt liv och hela tiden behöva tänka "tänk om jag har provat, tänk om jag gjort det här, tänk om jag tagit chansen".

Hakuna matata är verkligen ett bra moto, Timon och Pumba är bra förebilder!


Dag 8 - Ett ögonblick

Jag känner hur adrenalinet pumpar när vi alla intar våra platser. Introt drar igång med låtarna som vi kan utan innan och baklänges, låtar som vi har nött och tränat oräknerliga timmar. Alla tittar på varandra med förväntansfulla blickar och leenden, vissa mer nervösa än andra. Hjärtat dunkar snabbare och snabbare ju längre in på låten vi kommer och till sist kan jag inte stå stilla längre. Inte de andra heller, nu springer vi runt och dansar och sjunger med i låtarna som vi så väl känner till. Låten lider mot sitt slut och vi vet att det är nu det gäller, det är nu det är dags att visa vad vi går för. Det är nu vi ska visa reslutatet av månaders slit, skratt och gråt. Så vi intar ännu en gång våra platser, tar kontroll över den överväldiga känslan men behåller leendet.
This is it. Första låten börjar, ridån går upp, glädjeruset sprider sig i kroppen och nu är jag inte längre Emma, jag är Gabriella.


Ögonblicket är minutrerna innan premiären av High school musical 3 på Saga teatern 2009.
Det här är verkligen det bästa jag gjort i hela mitt liv och jag vet att jag älskar kommer göra något roligare.


Kollektivtrafik.

Jag blir så arg på att alla tjatar om att man ska åka mer kollektivtrafik för att det är miljövänligt. Ja gudarna ska veta att jag tycker det är skitbra. Men då ska ni sluta att höja busspriserna och göra det allmänt krångligt att åka buss. För så länge det är billigare och smidigare med bil så kommer folk att fortsätta som de gör.
Här i Åtvidaberg har de ju slutat att köra bussarna genom centrum och många måste gå väldigt långt och när man dessutom måste ha laddat busskort redan innan så blir det osmidigt. Jag vet att allt har sina för och nackdelar men ja jag tycker att det är dyrt och osmidigt.


tunnelbana vore väldigt nice! hehe

Dag 7 - Min bästa vän

Det är helt omöjligt för mig att välja en bästa vän för jag har en massa bästa vänner. Johanna, Lovi, Hanna, Anton, Emelie, Jennie, Danne & Elin är väl ändå de närmaste jag har. Men sen har jag ju Petra och Anna som jag kommit närmre sen vi startade Acabellas. Som sagt hur ska jag kunna välja bara en av de här underbara människorna?
Jag kan säga såhär att jag har en massa bästa vänner och det de finns alltid till hands. De finns där när jag behöver dem och ja de är helt enkelt de bästa i hela världen! Jag är lyckligt lottad som har så många bästa vänner.