Extensions here we go.

Japp ni läste rätt. På fredag ska jag upp till Stockholm över natten för att sätta i löshår. Det ska bli så himla kul, jag har väntat i flera veckor nu. Håret köpte jag när jag var nere i Malmö så det har legat på mitt rum och väntat länge nu. Så därför längtar jag extra mycket till fredag nu! ;) 
Amir, en kompis till Anton ska sätta i det på mig. han håller på att utbilda sig till frisör och han verkar vara superduktig. Jag har sett en massa före och efterbilder på instagram. Hehe 
 
GE MIG FREDAG NU!
 
jag älskar hår, man kan göra så himla mycket!!
 
 
 

Lite behind the scenes.

Jaha då var tisdagen snart slut vilket innebär att snart halva arbetsveckan är gjort, jippie! Jag längtar så himla mycket till fredag, vad jag ska göra då kan jag berätta i ett annat inlägg.. ;)
 
Idag har jag jobbat hela dagen och direkt efter jobbet stack jag och Sofia in till Linköping för att handla lite på Make up store. De hade klubbdag och då får man 20 % på allt, då får man passa på att köpa saker som man behöver. 
Jag tänkte visa er några behind the scenes bilder från plåtningen i söndags för er som är nyfikna. Jag kände mig inte riktigt frisk (världens förkylning är på G + att jag var bakis), men men bilderna blev inte dåliga men jag kan inte säga att jag var 100 % närvarande. haha
 

det var kallt och snöade som bara den. haha


mellan varven får man värma sig och se lite bilder.. ;)

 
 
Där var några bilder som mamma tagit, det ska bli kul att se Jennies bilder sen.. ;)
 
 

Your face can probably light up New York after dark.

Hej på er.
Igårkväll var jag helt slut så det blev inget blogganden.. Arvid fyllde ett år igår så jag spenderade hela eftermiddagen där hemma och bara umgicks med Linn och Philip. Det var väldigt mysigt.
På kvällen kom Jennie och hennes mamma Ing-Marie hit och gjorde hemmagjord pizza. Herregud så gott det är. Förut har jag inte varit så förtjust i det men nu har det nog blivit min favoriträtt. Haha så himla gott!
 
älskade finaste killen i hela världen!! <3
 
 
 

Måndag.

Och så var måndagen här igen. Usch det märks att jag inte haft en sovmorgon på några veckor.. Men på söndag har jag sovmorgon, då har jag absolut inget planerat. Jag jobbar iaf kort dag idag och slutar kl ett. Vi får se om Jennie nappar på mitt förslag på eftermiddagsaktivitet. ;)
 

igår hade jag plåtning med Jennie, här har ni en liten sneakpeak! 
 
 
 

Party party med de bästa!

Jag hade en sjukt bra kväll igår med fest och utgång med några av mina bästa vänner. Jag hade verkligen inte lust att åka hem när sista bussen åkte men men, vi avslutade på topp.. ;)
Tack alla inblandade.


Hanna och David.
 
 Hanna och Chris
 
Chris och Anton är så fina!

 Ingen fest utan vindruvsbild.. ;)

 
 
 
 
 
Detta måste snart göras om!!

Arvid 1 år!

Igår blev det 1-års kalas för lilla Arvid. Det var supermysigt, gott fika och Arvid blev så nöjd med sina paket. Hihi
Här kommer några bilder från kalaset. 

en nöjd Arvid.
 
ibland har man tur och får en puss.
 

gullunge!


Anton, Chris och jag.
 
en trött kille. Hihi
 
 

Ses vi i vimlet ikväll?

 
 

Dags för 1-års kalas.

 
fast jag kan erkänna att mitt hår ser lite annorlunda ut nu. Hihi
 

Let's be creative!

Jaha då var dagen i full gång redan. Här hemma har vi redan hunnit med att sminka Matilda, fixa hennes hår, måla naglarna, slingat Philips hår och just nu håller mamma på att slänga i blonderingsmedel i min utväxt. :)
Nu ska jag epillera mina ben, åh det ska blir så himla "skönt". Haha
 
Här är min vackra kusin Matilda, hon är så himla vacker! 
 
 
 

Äntligen fredag!!

Och så var helgen äntligen här. 
Det har blivit mycket övertid och tidiga morgnar på jobbet denna vecka så det ska bli skönt med iaf lite sovmorgon i helgen. Men det står ganska mycket på schemat ändå så jag hinner inte sova hur mycket jag vill iaf. Hehe 
 
Ikväll kommer Chris hit, Antons fina underbara pojkvän. I morgon ska jag göra en sminkning, gå på 1-års kalas och sen ut och festa med kompisar. På söndag har jag ännu en sminkning och så måste jag umgås varenda sekund med Anton och Chris innan de åker hem igen. Som tur var får jag träffa dem redan nästa fredag igen då jag åker till Stockholm en snabbis.
Helgen började jättebra med besök av familjen Kimmegren, det var så himla mysigt att mysa med Saga. Det blev massa bus, pussar och kramar. Hihi hon är helt underbar den tjejen, precis som sin mamma och pappa!
 
Saga skulle sova i min säng. hihi
 
så jag tänkte att jag hoppar ner och myser såklart!
 
och så blev det mormors lilla kråka. Hihi 
 
 

Snöööö!!

Åh jag älskar snö!! Det är så himla fint ute, snö på alla träden, så ljust och fint och i solen så glittrar just nu hela Åtvidaberg! Haha 
Jag är nu påväg till jobbet för att jobba i ett par timmar innan lunch. I eftermiddag ska vi på begravning, känns jobbigt men det ska samtidigt bli skönt! 




Barnvakt!

Hallå där! Nu är det äntligen onsdagkväll vilket innebär barnvakt åt Arvid, första körlektionen och att Anton kommer hem! Det blir inget lång blogginlägg, jag har en datorgalen Arvid här som gärna också vill skriva massa egen påhittade ord! T.ex: dSa a6xr dfg r dfxcv  rtf dsxzzxcv
 
 
 
 

Nyttiga chokladbollar.

Ja det låter lite för bra för att vara sant va? Men det är det inte, jag provade att göra nu ikväll och det blev jättegott.
 
Gör såhär:
Mixa 100 g daddlar
2 msk kokosolja
1-2 msk kakao (jag tog såklart två)
1/2 dl havregryn (jag tog 1 dl)
2 msk kaffe
 
Nästa gång jag gör det så tänker jag knåda in havregrynen för hand istället för att mixa det med resten. Då blir det nog mer som riktiga chokladbollar. :)
 
de ser ut som älgskit enligt mamma, men det var gott iaf. 
 

Nu ska jag bara läsa min bok en stund och sen sova, i morgon har jag en lång dag på jobbet som väntar. 6-16 jobbar jag, så det är väst att jag sover ordentligt inatt. 
 

Försöker lura mig själv att jag är motiverad till träning..

 
Tur att jag har en mamma som drar med mig!
 
 
 
 

Måndag- check!

Japp så var måndagen avklarad. Första dagen på jobbet igen efter ledigheten (okej jag har jobbat 4 dagar lite här och var) gick bra, det känns skönt att vara på plats och få mysa med alla små söta barn igen. Jag har saknat alla kramar och prat med mina fina kollegor. 
 
Min kväll har jag spenderat hos Danne, Linn och Arvid, supermysigt. Vi har bara umgåtts, pratat och börjat kolla på en film. Nu är jag hemma, har suttit och sökt på lite utbildningar inför hösten.. Blää ibland hatar jag att man kan välja på så mycket att göra men att det man vill göra vill 100000000000000 andra personer också göra. 
Men nu ska jag inte vara negativ, jag är faktiskt en av de 100000000000000 personerna som inte kommer att ge upp och ignorera alla nej tills jag får ett ja. :) 
 
 
 

Varför????????

Är jag så himla morgontrött för!!? Jag har sovit iaf nio timmar i natt men jag är nästan lika trött när jag ska gå upp som att jag sovit i 5 timmar. Nu är jag iaf uppe och äter frukost med mamma. Idag drar jobbet igång på riktigt för mig och det känns skönt att få återgå till de normala rutinerna igen, det har varit så himla mycket ledigt för mig nu när jag varit iväg på auditions. :)
 
Hoppas ni får en bra start på veckan!
 
Wake me up!
 
 

Matilda 18 år.

Hihi ja vad åren går fort.. Jag känner mig som en gammal tant som nyper de yngre i kinden och säger "tänk att du har blivit så stor". Haha men det är bara att acceptera min "lilla" kusin har blivit stor nu. 
Det var en supertrevligt kalas med god fika, mys med Arvid och skratt med släkten. :)
Direkt efter kalaset var mamma och jag duktiga och tog oss i kragen och drog till gymmet för första gången det här året. Nu måste vi komma igång igen, vi som var så duktiga innan jul!
 
Matilda får paket!
 
Arvid är underbart söt.
 
bus! <3
 

Behind the scenes.

Här kommer lite behind the scenes bilder från gårdagens plåtning med Sofia.
 
en himla charmig bild på en taggad Emma ;) haha
 

Jennie och Sofia in action.
 
det var inte alls kallt för Sofia. Haha
 

Nu ska jag på 18-års kalas! :D
 
 

Nu är det dags igen!

Min morgon började redan kl kvart i nio för idag står det sminkningar och fotografering på schemat igen. 
Jag har redan sminkat Johanna, fixat hennes hår och så har jag nu sminkat Hanna också. Det blir jättesnyggt, det ska bli kul att se resultatet av fotograferingarna sen. Nu måste jag duscha för snart kommer Johanna tillbaka och ska ha en sminkning till, Haha
 
Ska ni göra något kul idag? ;)
 
bild lånad av Jennie
 

LÖRDAG.

Ja som ni såg har jag varit lite sur på blogg.se det är därför det varit en liten paus de senaste dagarna. 
Jag har iaf haft 3 helt fantastiskt roliga dagar i Malmö och Lund. Jag har bott hos Paulina och vi har pratat och pratat, skrattat och gråtit och bara njutit av att ses igen! Jag fick också träffa Sebbe och Ida som gick med oss första året på Öland, de har fått världens sötaste lilla bebis. Hihi 
På torsdagen gjorde jag min audition för Malmö scenhögskola och jag blev jättenöjd med mitt prov. Jag kanske stressade lite på slutet (blev stressad av tidsgränsen på 3 min..) men annars blev jag nöjd. Jag gick inte vidare men det kändes helt okej, det är så många som slåss om ynka 12 st platser. Det roligaste var att när jag skulle gå hem så kom en elev som går Malmö scenskola just nu och satt med under mitt prov fram till mig och sa att hon tyckte att jag hade gjort ett jättefint prov, att jag inte skulle ge upp och söka igen. Det kändes så himla kul att höra. Hon gick ju inte fram till någon annan så jag kände mig lite utvald. :D 
 
idag har jag hängt med Jennie hela dagen, hon håller på med ett fotoprojekt och idag var Sofia modell. Så jag har sminkat henne och Jennie fotat, resultatet kommer att bli grymt. ;)
 
sminka sminka!
 
 en liten tjuvtitt på hur Sofia såg ut.. ;) 
 

Om en stund ska vi kila hem till mig och äta lite innan vi åker på bio, ikväll ska vi se taken 3! 
 
 

Mot Malmö!

DETTA SKULLE PUBLICERATS I ONSDAGS MEN BLOGG.SE HAR KRÅNGLAT SÅ BÄTTRE SENT ÄN ALDRIG. 
 
Tjaaa!!
Nu var det ett tag sen jag slrev sist. Sanningen är den att jag kännt mig stressad och därav blivit lite nedstämd av min audition jag ska ha i morgon. Jag har letat och letat efter en text som jag ska använda om jag går vidare till andra provet. Tyvärr hittade jag ingen som jag tyckte kändes klockren och ville jobba med, så i söndags fick jag bara välja en.. Det känns inte bra att åka och veta att om jag går till andra provet så känns inte den monologen helt bra.. Men men om jag ens skulle gå till andra provet så kommer jag inte att vara missnöjd överhuvudtaget. Man brukar säga att man får söka 5-10 ggr innan man kommer in på scenskolan.. ;) 
 
Jag är iaf JÄTTEGLAD över att få träffa Paulina i några dagar, jag har inte sett henne sen i somras. Ikväll blir det en stor bonus också för vi ska till Sebbe och Ida som gick med mig och Paulina första året på Öland och äta middag. Sebbe och Ida har även fått välrdens sötaste lilla flicka som jag ska få träffa för första gången. Så mysigt!!!
 
 
 

A christmas carol.

En till rolig sak som jag har gjort under hösten är att sjunga i en kör. I böjan av hösten började vi öva in engelska jullåtar till föreställningen "A christmas carol". Föreställningen blev väldigt uppskattad av alla som var och tittade så det var roligt! :) Jag har haft jättekul under hösten med körmedlemmarna och ser fram emot nästa termin. En liten fågel viskade i mitt öra att det kanske skulle bli "en misommarnattsdröm"!
 
vår sångpedagog syr alla scenkläder själv och eftersom jag var en "fin dam från 1800-talet" så fick jag en poncho, en liten hatt och långkjol. Hehe det blev rätt varmt! 
 

Jag har fler bilder men av respekt för de andra så lägger jag inte upp dem, jag vet inte om det är okej med dem. 
 

Let it snow!

Åh det finns nästan inget härligare (eller svettigare) än att gå en lång vinterpromenad och pulsa fram i snön. Eller ja jag måste erkänna att jag föredrar sommaren men den härliga luften går inte att klaga på här. Jag blev så himla sugen på att åka skidor när jag var ute med Linn och Arvid. Man borde nästan kolla upp lite dagsresor till typ Romme.. Det vore så himla härligt! Jag ska nog prata med mamma när hon kommer hem sen så får vi se vad hon säger.. 
 
Iaf nu står maten i ugnen och jag ska börja öva in en ny text till min auditon som jag har i Malmö nästa vecka. Det är till Malmö scenskola. Jag har inte räknat med att gå vidare alls där, varje år har de ca 1200-1500 sökande och de tar in 12 st. Men det är nyttigt att söka och så får jag träffa min fina vän Paulina några dagar. :D 
 
 
hihi man kan inte annat än att älska den här underbara lilla killen! 
 
 

Onsdag.

Hej på er allesammans.
Har ni haft en bra start på denna vecka? Jag hade fullt upp igår när jag kom hem och jag kände att jag behövde landa lite så jag struntade i att blogga. 
 
Idag vaknade jag upp till en riktigt trevlig överraskning, SNÖ! Wiie jag tror dock det ska bli plusgrader redan i morgon så vi får passa på att njuta idag. ;)
På dagens schema står: dusch, övning av monologer, städa mitt rum, promenad med Linn och Arvid och så kanske jag ska bjuda på lite glass ikväll. Jag får passa på att njuta av min sista lediga dag, i morgon börjar jag att jobba igen. 
 
 
 

Hej då Göteborg!

Jaha nu sitter jag på tåget hem igen från Göteborg, det har varit några väldigt roliga dagar här.
Audition igår var jätterolig, jag kände verkligen att jag kunde göra mitt bästa vilket är det viktigaste för mig. 
Tyvärr så gick jag inte vidare till andra dagen men jag är supernöjd att vara utvald att ens få komma dit. De hade tydligen fått in 450 st ansökningar och vi var 200 som fick komma dit. Tyvärr skulle de bara ha 20 st nya skådisar så chansen var inte så stor. Men jag hade en jätterolig dag! :)
 
Det har varit superkul att få hänga med Tobbe också i ett par dagar. :D 
 
Jag träffade Robin på audition igår som jag gick första året på Öland med. Så himla kul!
 
 
 

Tagga tagga!

Jaha och så var måndagen här. Kl 14.30-19.30 gäller det, då är det dags för audition. Jag är faktiskt ganska nervös.. Men jag hoppas bara på att kunna göra mitt bästa, det är det viktigaste för nig. Att kunna gå därifrån och känna att jag gjorde allt jag kunde. Då kvittar det om jag går vidare eller inte! 

Jag hade iaf en jättemysig kväll igår med Tobbe och hennes syster. Vi lagade mat och pratade hela kvällen. :) 

Jag sitter och läser monologen om och om igen.. 


Resfeber..

Ja så var den här lördagen också slut, det var inga problem alls att få timmarna att gå.. 
Vi struntade i bion, vi var för trötta så vi stannade hemma och bjöd in granntjejerna på lite filmmys. Sen var det ju inte helt fel att vi lyxade till det med lite plankstek också, mums så gott!
 
Nu börjar jag få lite resfeber.. Usch ja tycker inte om att sova borta när jag ska göra audition.. Jag blir så nervös och får hemlängtan.. Vet inte varför!!? Annars älskar jag ju att åka iväg och hälsa på folk.. Ajja Tobbe som jag ska bo hos får lugna mig, hon är bra på sånt. :) 
 
bäst att sova nu!
 
 

Promenad i solskenet!




Gud vad skönt det var ute idag, vi gick till och med en extra lång tur. 
Det blir visst bio ikväll, jag är bäst på att övertala människor! Haha jag har varit sugen på filmen Exodus ett tag nu så ikväll får jag äntligen se om den är så bra.. ;) är det någon av er som sett den? 


The road was filled with twists and turns, oh but that's the road that got us here

 
Let's move past the bad times
But before those memories fade
Let's forgive but not forget
And learn from all the mistakes we made

 

Jag är alltid lika snygg när jag vaknar.

Höhö mitt hår är alltid lika vackert när jag vaknar. Idag var det lite extra ruffsigt eftersom jag fortfarande har massa hårprodukter i från nyår.. hehe 
 
 
Vad ska vi göra med denna dag då? Jag har lust att gå på bio och lyxa till det i stan ikväll men jag har en känsla av att det blir svårt att få med sig någon in.. Men vi får se. 
Vi ska nog iaf gå en långpromenad ut till morfar, bara vi får ordning på lite biljetter vi sitter och ska boka.
 
 
 

Slappfredag!

Idag har varit den lataste dagen jag haft på väldigt länge, jag vet inte hur många filmer jag såg innan jag tog tag i mitt repande. Men det känns iaf jättebra med monologen! 

Kvällen har jag spenderar med Linn, Annica och Arvid, vi har bara slappat och kollat film. 
Såhär på kvällskvisten hamnade jag hemma hos jennie. Jag älskar när hon är hemma, då är det bara ca en minut mellan oss då vi bor på samma gata. ;) 


 

Slappfredag!

Idag har varit den lataste dagen jag haft på väldigt länge, jag vet inte hur många filmer jag såg innan jag tog tag i mitt repande. Men det känns iaf jättebra med monologen! 

Kvällen har jag spenderar med Linn, Annica och Arvid, vi har bara slappat och kollat film. 
Såhär på kvällskvisten hamnade jag hemma hos jennie. Jag älskar när hon är hemma, då är det bara ca en minut mellan oss då vi bor på samma gata. ;) 


 

"Jag är Jönköping."

Jag tänkte att jag måste uppdatera er med lite roliga saker som hänt i höst. 
Vi kan börja med kampanjen "Jag är Jönköping". Min vän Jennie Kempe går nu fotoskola i Jönköping och i höstas hade de ett samarbete med Jönköpingskommun som sökte bilder på alla sags människor i alla åldrar som skulle sättas upp som reklam för Jönköping i hela staden. 
Jag, Johanna och Lovi åkte ner till Jennie på en riktig fotohelg där vi plåtade bland annat varsin bild till reklamkampanjen. Vid själva urvalet sen så blev alla våra bilder utvalda men min bild blev utvald att tryckas upp enorm. Så himla kul, av 80 bilder så blev 9 bilder upptryckta på stora pelare och min var en av dem! :D
 
här är bilden på mig som trycktes upp.
 
Johannas bild :D tyvärr hittade vi inte Lovis.. 
 
och så min bild som var mitt i centrum, haha det var ganska konstigt och pinsamt att ställa sig bredvid sig själv och ta kort. Haha!
 
 
 
 

Fredag.

Jaha idag är det fredag allihopa. Jag har faktiskt hela huset för mig själv idag då resten av familjen är i Stockholm hos Anton för att fixa lite i hans lägenhet. Jag hade jättegärna velat följa med men jag hinner inte. Jag åker till Göteborg på söndag så jag måste fokusera på att repa inför sökningar och läsa manus. 
Min dag har iaf börjat väldigt lugnt, jag har sett två filmer, ätit frukost, gjort ansiktsmask och just nu färgar jag mina ögonfransar. 
 
Vi får se vad jag mer hittar på idag, jag kan ju inte repa hela dagen. :)
 
den här filmen var riktigt mysig, vem visste att Keira Knightley kunde sjunga!? :)
 
 

Brudsminkning.

På nyårsafton sminkade jag den vackra bruden Sandra. Hon blev verkligen sådär magiskt vacker som man strävar efter när man gör iordning en brud. Det roliga är också att min mamma fixade håret på henne så det är verkligen en familjen Hallberg touch på henne. Haha 
Vi var såklart tvugna att titta på bröllopet också och när potarna slogs upp och Sandra klev ut så kunde man inte hålla tårarna tillbaka. Hon var så fin och såg så lycklig ut. Åh man bara längtar tills man själv står där och ska gå kyrkgången upp till sin livs kärlek! 
 
 
 
 
 

1 januari -2015

 
 
Vad har ni gjort på årets första dag? 
Jag har spenderat min eftermiddag/tidigkväll hos Danne, Linn och Arvid med lite bakis mat och så mys med lilla Arvid såklart. Jennie är i full gång med att redigera bilder från Arvids fotografering, åh de är ju helt underbara. Så fort jag ser en bild så har jag lust att bara slänga mig i bilen och åka och pussa på lille Arvid. Hihi 
 
den lille busen har lärt sig att vi tycker det är jättekul när han räcker ut tungan, haha. Jennie höll på att få bara bilder när han räckte ut tungan först men till sist så slutade han. 
 

Ikväll har jag äntligen kunnat börja repetera inför min audition jag har på måndag. Som tur var kör jag en monolog som jag övade in ungefär för ett år sen så det sitter i ganska bra. För er so undrar vad det är för audition så är det för Astrid Lindgrens värld som skådespelare. Det ska bli kul att få göra en audition igen och jag håller tummarna för att gå vidare till nästa steg. Fatta att få jobba som skådespelare hela sommaren på Astrid Lindgrens värld, det hade ju varit sjukt roligt! 
 
Nu ska jag fokusera på filmen vi kollar på, har missat hela början för jag bloggat här. Men men vem bryr sig? Hehe 

GOTT NYTT ÅR!

Jag hoppas ni alla hade en helt fantastisk nyårskväll/natt och att ni fick fira med många nära och kära.
Min nyårsafton var jätterolig! Jag, PM och Jennie började med två-rättersmiddag hemma hos Jennie innan vi plus Lovi drog in till stan. Innan vi åkte till Hanna och David så stannade vi till i stan så PM och jag fick checka in på vårt hotell. Japp ni läste rätt, vi lyxade till det ordentligt och bodde på hotell. 
Väl hos Hanna och David så blev det party för hela slanten med dryckesspel, dans, prat, nya människor och såklart skålande vid tolvslaget. 
 
Tack Hanna och David för att vi fick komma till er på en jätterolig nyårsfest! Tyvärr så hade vi så ku att jag glömde fota.. Har ett kasst foto som togs precis innan tolvslaget men inget mer.. :/
 
haha jag ser ut som jag sålt smöret och tappat pengarna på bilden, varför tog jag ingen bild på hela min faktiskt vackra smaragdgröna klänning!?
 
mamma är bäst som vanligt och gjorde mig fin i håret.
 
strax innan tolvslaget, jag vet inte hur många champangeflaskor som öppnades.. haha
 
sängarna var himmelska på hotellet, det tog inte många sekunder innan vi sov. 
 
dagen efter mötte vi upp Lovi och Jennie för lite mat och fika på stan, alla var superpigga.. 
 
 
 
Jag önskar er alla ett helt fantastiskt 2015, let's make it the best year ever!