Rainbows and harps.

Nu har jag fått ett ryck igen, det händer inte ofta men idag hände det igen. Vi pratade om vår slutproduktion idag och vår lärare Johan började prata om livemusik och att man kan lära sig att spela bara en låt på ett instrument osv. Sen började han prata om alla möjliga instrument och så helt plötsligt kom harpan upp. Ända sen jag var liten och såg Aristocats och den lilla sjöjungfrun så har jag velat kunna spela harpa. Det är så himla vackert och ser så fint ut. Så nu har jag suttit och letat harpor på nätet, det är inte så enkelt som det låter. För det första så är det inte så vanligt och för det andra så är det dyrt. men jag har inte tänkt mig en stor golvharpa utan en knäharpa och jag har hittat en som ligger på strax över 2000. 
Men innan jag gör ett sånt köp så ska jag antagligen få låna en harpa och provspela och prata med en tjej här på skolan som kan spela harpa så kan jag få lite tips.. ;) 
 
Aja nog om harpan, idag ska jag ha min första vilodag sen nyårsdagen. Det öser ner regn och har gjort det hela dagen så jag är inte sugen på att gå på promenad idag. Vi får se vad som händer ikväll, jag är så himla trött så jag har lust att gå och lägga mig. Men jag tänker i vilket fall läsa igenom min monolog inför nästa vecka då vi får gästlärare i auditionträning. 
 
i väntan på regnbågen så sprayade jag mitt hår, nävars men jag tyckte det var fint! ^^
 

När jag blir stor ska jag jobba i en molnfabrik! (Jakobs rubrikförslag)

Jaha och så har man hamnat i soffan igen.. ;) 
I dag har jag verkligen satt mig ner med dator och anteckningsblock och skrivit upp auditiondatum och vad som behöver repas in till dem. Det känns skönt att veta, jag har också skrivit en lista på potentiella auditonlåtar och sjungit lite. Vi ska strax dra på Hunger Games ett, några har inte sett den så jag tyckte att det var dags ^^
 
 
titta på fin himmel vi haft ikväll, jag var tvungen att ta fram kameran och fota! :)
 
 

Godmorgon!

Det blev visst inte enklare att gå upp idag än igår, men upp kom vi efter mycket om och men och gnäll i sängen! 

Vi började dagen med att läsa vår slutproduktion, jag och resten av klassen är jättepepp på att börja. Det är ett riktigt bra och roligt manus men det är också en massa saker som måste lösas. Men det klarar vi! :D 
Efter lunch ska jag gå på promenad med lite tjejer i klassen, hörs sen! 


Någon mer än jag som känner igen det här barnprogrammet? Jag älskade det när jag var liten (nej jag sitter "inte alls" och tittar på det nu..). 

The hills are alive with a sound of music!

Ja ni, när klockan ringde i morse så trodde jag seriöst det var ett skämt. Jag kände mig helt utslagen så det var bara rena turen att Jakob var pigg (det händer väl högst en gång i månaden) och kunde vara personlig assistent åt mig. Hehe 
 
Det kändes iaf kul att börja idag, vi har fixat lite praktiska saker angående ett ny text projekt vi håller på med. Det är en texttävling som vi har hjälpt till att välja ut de vinnande bidragen i och nästa vecka ska vi läsa upp dem för författarna och annat folk som vill komma och lyssna. 
Efter skolan gick jag 5 km rundan med Ellen och Nico, väldigt skönt måste jag säga. Jag har även hunnit med att vara nostalgisk och drömma tillbaka mig till TDS-tiden med att titta på vår High school musical 3 föreställning. Åh vad jag kan sakna det ibland. 
 
Nu ikväll har hela huset tittat på nytolkningen av Sound of music som gick på ettan I början var jag väldigt skeptisk men den tog sig och jag kan faktiskt säga att jag gillade den! :)
Hoppas ni haft en bra skolstart eller bra första dag på jobbet efter ledigheten, vi hörs i morgon!
God natt.
 
åh jag saknar sommar, att plaska i varmt vatten med den finaste människan på jorden! <3
 
 

Dags att sova!

Jaha ja, då har man aft sin sista lovdag och i morgon börjar skolan igen. Det ska ändå bli skönt med rutiner, fasta mattider och teaterlektioner. Vi sparkar igång terminen med raketfart i morgon, vi har mycket att göra och det känns kul. 
 
Idag har jag gått ännu en långpromenad (visst är jag duktig? ^^) och så har jag bakat en tårta. Resten av huset kom hem ikväll så jag överraskade dem när de kom hem. Så ikväll har vi ätit tårta och pratat om våra lov, mysigt.
Nu ska jag manipulera Jakob att titta på film med mig. Jag har bara inte kommit på hur, det återstår att se.
 
God natt allihopa! :)
 
jag tog den här bilden idag på min promenad, jag tyckte ändå den blev bra ^^ jag fick en vision i huvudet om hur jag skulle ta den så här står jag mitt i ett lerigt dike, allt för konsten! ;) haha 
 
 

Cloud Atlas.

Det blev en riktig filmkväll här i sexan. Jag bäddade ner mig i soffan med täcke och kuddar nyduschad efter en regning men skön promenad. Jag kom ut till sist med hjälp av Jakob och Nico som jagade ut mig.. ;) haha bokstavligen.
Vi har iaf sett filmen Cloud Atlas, nästan tre timmar lång och väldigt mycket historier att hålla reda på som hör ihop med varandra och samma skådespelare spelar i alla historierna.. Ja som ni förstår är det ingen film man kan hoppa in i om man inte är med från första böjan. Jag har inte bestämt mig vad jag tyckte om den än men den var iaf inte dålig men ingen femma heller. ;)
 
Det blir nog att hoppa i säng snart, Jakob är sugen på pannkakor och försöker desperat få tag i mjölk. Haha det går inte så bra så nu står han och steker champinjoner och äter morötter. Jag kan tänka mig att jag kommer få pannkakor i morgon.. ;)
Hoppas ni haft en bra helg, min har varit hela underbar. God natt! 
 
 
 

I feel wonderful!

Hej på er! 
Hoppas ni alla mår bra, själv mår jag bättre än vad jag gjort på länge. Det kändes helt underbart att komma hem till Jakob igår igen. Även fast resan från Kalmar till skolan gick på 417 kr med taxi.. Jag hade kollat fel så jag hade fått vänta på nästa buss i fyra timmar, no way! 

Jag sitter nu i morgonrock och mystofflor och försöker motivera mig själv att gå ut och gå i det gråa "roliga" vädret.. ;) 



Hej då Åtvid!

Idag bär det av hem till Öland och jag längtar som bara den efter att slänga mig i armarna på Jakob som redan är där. Men först blir det en liten shoppingtur på stan med mamma och Honeyponey. Jag ska även gå förbi på espresso house och säga hej då till min fina vän Elin. :)
 
Vi kanske hörs senare på tåget genom mobilblogg, för datorn lär inte prioriteras ikväll! 
Ha en bra dag! :)
 
hihi en bild på mig och lilla Saga! <3
 
 
 

I could walk a thousand miles!

Jag har världens underbaraste kusinbarn, lilla Saga. Det är så man blir sugen på att skaffa barn själv, fast nej, det får vänta några år till.. ;) Det bästa är att min andra kusin Daniel och hans sambo Linn får snart en liten pojke i slutet av januari så då får vi en plutt till att gosa på. ^^ Jag kom precis hem efter en lång härlig promenad med mammsen, det blir sista promenaden för den här gången för i morgon eftermiddag tar jag tåget hem till Öland igen. Det ska bli skönt att komma hem och få träffa Jakob igen, två veckor har varit alldeles för länge för mig.. :)
 
Ikväll blir det plankstek, japp jag skrev det för att göra er avundsjuka.. ;) haha 
 
Min fina mamma och jag!
 

TGIF!

Ahhhhh jag vaknade kl 11 idag med bara för att jag sovit så himla dåligt inatt igen. Jag somnade efter kl 2 någon gång och vaknade igen vid halv sju och kunde inte somna om förrän runt åtta igen.. Aja nu har jag varit uppe och ätit frukost och fixt lite. Min kusin Nattis hämtar mig snart så ska vi bort till Lina och Saga en sväng och mysa. Wiiie! 
 
Hoppas ni får en bra fredag allihopa! :)
 
bild från nyårsafton! :)
 

Sömnlös.

Det här är andra natten i rad jag ligger och inte kan sova.. Jag hatar att vrida och vända mig i sängen och bara inte kunna somna. Jag känner mig jättestressad också, men jag vet inte över vad. Jag kanske får dra på en film istället för att ligga och vänta på John blund. Jag saknar min pojkvän, i morgon (tekniskt sett idag) var det två veckor sen jag träffade honom.. 

Hm frågan är varför jag skriver det här här på bloggen? Kanske kan ni tycka lite synd om mig och då kanske kanske jag kan somna? ^^ 

Nu är sista pusselbiten på plats!

Åh vad skönt det var att prata av sig med Honeyponey i några timmar, det är inte ofta man umgås bara vi två.
Jag har också tagit en låångpromenad med min mamma nu ikväll, vi har faktiskt gått alla dagar utom en sen jag kom hem. Jag tycker faktiskt att vi är duktiga! ;)
Efter en dusch så hamnade jag i soffan med mamma och pappa och tittade på sista delen av "Fröken Frimans krig", jag tyckte verkligen om den. Jag säger bara stort tack till de kvinnor och män som stod på sig för den kvinnliga rösträtten och kvinnans rätt i samhället, det är tack vare dem som vi kan leva som vi gör idag. 
Nu har jag precis sjungit lite grann, jag har börjat träna inför alla kommande auditions till skolor, men det är en annan historia.
 
Bäst att avslutade det här nu, vi tittar på filmen Tyskungen, så det är bäst att hänga med.. ;)
God natt!
 
idag blev pusslet på 1000 bitar klart som vi påbörjade för någon vecka sen. ;) jag älskar att lägga pussel!
 
 

Gott nytt år!

Ja jag har lyst med min frånvaro här längre än någonsin de senaste månaderna. Hösten har varit jobbig på många sätt och jag har inte känt mig som mig själv på länge nu. Det är en konstig känsla, att känna sig helt ensam när man är omringad av människor som älskar en. Men nu är det nytt år och nya tag, jag ska ta tag i många saker, speciellt mig själv. Jag ska hitta tillbaka till mig själv igen och bli det sprudlande glada Emma igen. Jag tänker iaf definitivt skriva mer här, jag ångrar att jag inte varit bättre på det. Det är så himla kul att titta tillbaka vad man gjort i både bilder och text. Så räkna med med regelbunden uppdatering från mig. Ni blir inte av med mig så lätt.. ;)
 
Jag har iaf varit hemma i snart 2 veckor och det har varit ett fullspäckat lov kan jag säga.. På alla dagar har det varit en dag som vi inte varit bortbjudna eller haft främande så livet här hemma är sig likt. Men igår åkte Anton hem igen och idag började mamma och pappa att jobba så jag har varit ensam hela dagen. Men snart kommer Honeyponey till mig. Morgonen började bra också med filmen Frozen (ni måste se den, den är helt underbar). 
 

Bäst att ta på sig lite kläder innan Hanna kommer, haha! Hörs senare.
 
 en bild på mig och Anton när vi skulle på julbord! :)