Bilder från modevisningen på Kalmar fashion week!

Japp efter en lång frånvaro på mer än en vecka så är jag nu tillbaka och har 2 betydligt lugnare veckor framför mig då bloggen får plats i min vardag. 
Förra veckan var väldigt hektisk då vi har fullt upp med förberedelse och träningar med danserna som vi skulle göra på Kalmars modevisning. Resultatet blev faktiskt riktigt bra och vi fick massa beröm så det var kul. Det var bröllopstema på modevisningen då de  i akt 2 faktiskt vigde ett par på scenen så vi körde på samma tema i våra 3 danser. Första dansen var en möhippa/svensexa dans, andra dansen var när möhippan och svensexan mötes upp på nattklubb och sista var mottagningen efter bröllopet. Eftersom Jakob och jag är tillsammans så passade ju det bra att vi fick spela paret vilket kändes jättekul men ändå nervöst, jag trodde aldrig att jag skulle spela "huvudroll" i ett dansnnummer.. ^^
 
Jag ska se om det går att ordna fram någon film, det hela livesändes men det finns inte kvar på internet.. Jag har en film på sista dansen dock väldigt dålig kvalitet men bättre än inget.. Min barndomsvän Emelie och hennes sambo Elin var där och tittade och Emelie tog lite fina bilder som jag har fått. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stort tack till Emelie för bilderna, det är alltid lika roligt att ha! :)

Godkväll!

Ursäkta min frånvaro men jag har varit väldigt uptagen med tre timmars danspass hela helgen i Kalmar, plus fest i helgen och ett brandlarm som gick igång mitt i natten så hela skolan utrymdes, Dennis och Robin har även varit här på besök så man har velat spendera varenda lediga sekunde med dem! Sen stod jag för söndagsmiddagen (jag gjorde fetaosthamburgare)! 

Veckan kommer inte bli lugnare heller då vi slutar halv 5 hela veckan och idag danstränade vi till kl 19.30 och det kommer vi troligtvis göra det hela veckan utom fredag då det blir till 21.30 med genrep och grejer.. Men det blir bra, jag är lite stressad då vi inte ens börjat med en av danserna vi ska göra på lördag men sånt löser sig.. ;)Ni får bättre uppdatering med någon festbild i morgon, jag orkar inte med något seriösare än det här. Jag ska snart lägga mig och sova så jag orkar med en heldag med sång, dans och teater i morgon! i fredags gav söta Jenny mig fotmassage, min fot har faktiskt varit mycket bättre sen dess. Nu har det satt sig i min axel istället.. Hmm.

det här är lite av min oh Dennis grej, åhhhhh DENNIS kom hit igen!
vår danslärare Jocke bjöd på bullar på lördagens dansträning, mums!

Dagens make up - vardagssmink.

Här kommer den första sminkningen som ni har önskat om. Amanda ville gärna ha en bra vardagssminkning och vardagssminkning kan vara så himla olika beroende på hur mycket smink man brukar ha på sig men såhär tolkar jag det. 
 
En bas - för att jämna ut huden
Rouge - för att ta fram fina linjer i ansiktet som lätt försvinner med foundation
Ögonbryn - lägg i en skugga för att markera dem 
Eyeliner - för att rama in ögat
Ögonskugga - lägg den i globlinjen för att bara öppna upp ögat lite (välj gärna en färg som framhäver din ögonfärg)
Mascara - för att pigga upp ögat
 
 
 
 
 
 
 
 
Kom jättegärna med fler förslag på vad ni vill se för sminkningar. Det är bara att kommentera något av mina inlägg! :)

Some call me the space cowboy!

Hallå där allesammans!
Då var veckan redan slut.. herregud så fort tiden går. Vi har haft ett jättebra avslut på veckan med Petra. Vi gick ihop i två grupper och gjorde en minimusikal av våra solosånger som vi har jobbat med under veckan och för att bara ha slängt ihop det på 45 minuter så tycker jag faktiskt att båda grupperna hade gjort ett väldigt bra jobb! :) 
Vi avslutade sen skolveckan med att ha en liten minikonsert för MT:ettorna och det gick väl okej bra, man har ju en tendens att glömma hälften av sakerna man har lärt sig så fort man blir nervös.. ;) aja!
 
Om en stund åker jag, PM och Jakob till Kalmar för att dansträna inför modevisningen nästa vecka. Vi får se lite hur det går, jag har haft problem med min fot i 2 veckor och haft väldigt ont i dag så det blir som det blir! 
 
 

Trött!

Hej på er! 
Jag ligger nu i sängen och är sjukt redo för att sova. Det har varit en lååååång dag då vi jobbat intensivt med Petra hela dagen ända fram till 18.00 med både text, andning och energiövningar! Men det är riktigt kul! 
Ikväll har vi bakat bullar, det var nog sista gången för fy vale vad tid det tar, jäsning hit och jäsning dit. Tur att de är goda iaf! ;) 

Nä nu slutar jag skrivs innan jag somnar med mobilen i handen. Hoppas ni haft en bra dag allihopa! 



Nämen allå där!

Så var det lillalördag igen oh det firar vi med film och mys i soffan. Dagen har varit jätterolig och givande, vi har jobbat med Petra (läraren från Kulturama) i Masterclas vilket innebär att hon jobbar med en och en inför hela klassen. På det sättet lär man sig både av att få göra själv och se när andra gör. Jag valde låten If I ain't got you och det gick väl bra, vi ska fortsätta att jobba i morgon och på fredag avslutar vi med en konsertversion av alla låtarna! :) 
 
jag gick och möte Jakob i skogen igår, helt plötsligt hörde jag "hej älskling" och så satt han högt högt uppe i ett träd. De är mycket högre upp än vad som syns på bilden.
 

Nu ska jag hjälpa Paulina med henne hår, det ska bli rött!! :D
Ses i morgon, nattinatti!
 

Glad post.

Jag var bara tvungen att lägga ut den här underbart söta ungen som på något sätt hamnat i brevlådan. Åh är så himla sugen på att gosa med lilla Saga, Lina kom hit och hälsa på snart! 
 
 
 

Godmorgon!

Hoppas ni alla mår bra och har sovit gott. Jag själv har sovit som en stock hela natten men vaknade med ont i min högerfot. Jag vet inte riktigt vad det är för något men jag har haft problem med den i någon vecka nu, jag får nästan som kramp till och från vilket inte är jättekul.. Men jag var med på morgonens träning iaf men tog det lite lugnt med springandet. :)
 
Nu sitter jag i köket och dricker te och letar praktikplats, jag ska ringa runt lite nu tänkte jag. Hörs senare!
 
 
 

Ahhhhhhh!!

Snälla ge mig en praktikplats på en teater i Stockholm. Jag vill bara ha allting fixat och klart så jag kan boka biljett och bo med Anton i två veckor!! Sådär nu har jag fått skriva av mig lite av den frustationen. 
Nu är det iaf ny vecka och nya utmaningar, måndag-tisdag har vi eget arbete = hitta praktikplats.. På onsdag kommer en lärare från Kulturama (en jättebra skola som jag sökte till förra året och kom in på) som vi jobbade med förra året med textinpretation, hon är så himla duktig så det ska bli superkul verkligen!! :)
 
Idag har vi även börjat repa lite dans med Jocke som vi hade i dans förra året, nästa helg ska vi nämligen dans på en modevisning i Kalmar. Yes det är mycket som händer nu och det känns jättekul! Nu blir det nybakad kladdkaka och titta på Idol! ^^
 
 
 

Hjälp mig, vad vill ni se för sminkning?

Jag tänkte att ni kan väl börja att kommentera vad ni vill se för sminkningar. Vilka färger är ni sugna på eller om det är något speciellt ni undrar? :) Så ska jag försöka att göra iaf en sminkning i veckan som ni har önskat och beta av en efter en! Hoppas det är någon som nappar, det kan vara skönt för mig om jag är oinspirerad med och få lite tips av er! 
 
en bild från när jag var på sminkkurs förra året! :)
 
 

Lite bilder från vår utflykt till Isamantorps fornborg!

Här har ni lite bilder från tisdagens utflykt till Ismantorp. Det var jättekul och man fick så mycket känsla och inspiration av att spela våra scener ute i en miljö som det var där. Bilderna har vår lärare Johan tagit under vårt genomdrag vi hade där!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag ska faktiskt kolla hur det är med filmningen, kanske kanske så går det att lägga upp på youtube så ni får se hela föreställningen. :)
 
 

Söndag.

Herregud vilken gårdag det blev, väldigt hektiskt. Efter att ha gjort en svart sotning på Hea (varför tog jag inte kort!?)  så åkte jag och Paulina hem och åt mat tillsammans med Jakob och Nico. Efter det hann vi i princip bara byta om till partykläder så drog vi på förfest med MT (musikteater) ettorna, innan det var dags att dra in till Kalmar och festa loss. Jag hade en trevlig kväll med många fina människor!
 
Idag blir det att ta det lugnt, det är Nicos tur att laga söndagsmiddag till alla så jag tänker inte röra ett finger i köket idag. Så det enda måstet jag har idag är egentligen att lämna tillbaka en bil och städa iordning lite snabbt på mitt rum. Sen tänker jag ladda upp lite bilder till er från tisdagens utflykt till Ismantorps borg! :)
 
en bild på mig och Jakob i fredags när vi drog till Kalmar en sväng!
 
 

Lördag.

Och jag känner mig äntligen frisk för första gången på länge. Veckan har verkligen varit sjukt rolig men tuff när man inte mår bra. Jag lovar er en update med lite bilder osv senare, nu tänker jag ligga i solen och njuta en stund och vid 17 så har jag sminkjobb! :)
 
här har jag det bra och nej jag är inte naken! ;)
 
 
 

Hej allihopa!

Jag skulle bara rapportera att jag fortfarande är sjuk och har fullspäckade dagar så uppdateringen får lida en aning.. Igår var vi iaf i Ismantorp och repade i en ruin med toga och allt, jättejättekul. På kvällen var jag hos Hea (hon jobbar i köket här) med Paulina och hade en liten minisminkkurs mysigt. Idag har vi repat hela dagen, nu har jag nyss varit på studiokurs och ikväll ska vi på ett genrep på Byteatern i Kalmar. Nej nej jag hinner inte ta det lugnt fastän jag är sjuk.. :)
 
Jag och PM igår i våra fina kostymer! ;)
 

En bild säger mer än tusen ord.

Och den här bilden beskriver verkligen dagen bra. Ena sekunden öser regnet ner, nästa sekund så skiner solen och så blåser det såklart eller så både regnar det och är solsken på samma gång.. ;)
 
 
Vi har fått väldigt mycket gjort idag, vi fick alla varstitt lakan som vi ska använda som touga (stavar jag rätt). Jag fick ett jättefint ljusblått och är överpeppad på att klä ut mig till gammal grek jag tycker det är så himla fint! 
Det blir en lugn kväll ikväll också, vi har så himla mycket planerat denna vecka och jag mår fortfarande inte helt bra. Kl halv nio ska vi skypa med Dennis, nice! :D
 
 
 

Måndag.

Och så var det ny vecka igen.. Det här blir vår sista vecka med grektema så det händer många spännande saker, i morgon åker vi till en borg för att få in lite mer grekkänsla och på torsdag har vi uppspel för skolan. Jag ska se till att få det hela filmat, det är så kul att ha sedan. 
 
Jag mår iaf lite bättre idag även om jag inte var på topp. Igår gick jag ju och la mig igen och kom inte upp förrän kl 15.30. Sen blev det bara matlagning, storstädning av köket, epilering av ben, dammsugning i mitt rum och så 2 Mia och Klara avsnitt. Hoppas ni alla fick en bra helg!
 
Jakob och jag har precis ätit frukost på sängen, vi försöker just nu motivera varandra till att gå upp! Heja heja!!
 
 

Godmorgon!

Hoppas ni alla mår bra och haft en trevlig helg. Jag tror jag mår lite bättre än igår, det är iaf inte värre. Men jag har svårt att sova och ligga kvar i sängen och hosta (känns dumt att väcka Jakob) så jag har varit uppe och sett två Pretty little liars avsnitt och ätit frukost. Nu ligger jag nedbäddad bredvid Jakob igen och väntar på att han ska vakna så jag får pussa på honom! ^^ ni kan vara lugna, jag kan inte smitta honom då det var han som smittade mig..

Hörs senare!